Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για Σκόπια και στο βάθος Καμμένος

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για Σκόπια και στο βάθος Καμμένος
Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας απαντά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην «ώρα του πρωθυπουργού», σήμερα, 3 Νοεμβρίου 2017.(EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης) Eurokinissi

Θέμα δεδηλωμένης έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου στο εθνικό αυτό ζήτημα, με το γραφείο του πρωθυπουργού να τον καλεί να γνωστοποιήσει τη θέση του

Αντεγκλήσεις για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ έφερε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την θέση του Πάνου Καμμένου στο σκοπιανό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε στην εφημερίδα το Βήμα πως τίθεται θέμα δεδηλωμένης της κυβέρνησης, αν αποδειχτεί πως οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τη διαχείριση στο ζήτημα της ονομασίας.

“Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας” ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, που κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση. “Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό. Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας”.

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματική αντιπολίτευσης. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Θυμίζουμε στους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στην Κυβέρνηση και όχι στην Αντιπολίτευση.  Και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Διότι όσο βρίσκονται ακόμη στην Κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα