Κώστας Δουζίνας: Η λύση για τους δύο στρατιωτικούς φαίνεται ότι θα είναι πολιτική

Κώστας Δουζίνας: Η λύση για τους δύο στρατιωτικούς φαίνεται ότι θα είναι πολιτική
ΑΘΗΝΑ-Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

O βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 - και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να τερματιστεί με πολιτική και όχι δικαστική λύση.

“Είναι εξαιρετικά αρνητική η εξέλιξη με τους Έλληνες αξιωματικούς που συνελήφθησαν. Η Τουρκία, από τη στιγμή που μπαίνουν στη διαδικασία προφυλάκυσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δικαστική διαδικασία για να μπορεί να επικαλείται  ότι είναι κράτους δικαίου και πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν όλα στη σωστή σειρά” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής, Κώστας Δουζίνας, στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6.

Πρόσθεσε ότι “ενώ υπάρχει μια δικαστική διαδικασία, η λύση στο πρόβλημα φαίνεται να είναι πολιτική. Οι δύο αξιωματικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα επειδή κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποιας μορφής πολιτικής συνεννόησης”.

Παράλληλα, σχολίασε την πρωτιά του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, και τόνισε ότι “είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα αυτής της γενικότερης στροφής εναντίον των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια, από τη μεγάλη κρίση και μετά. (…) Η δεξιά βρήκε ως βασικό τρόπο και εργαλείο την ξενοφοβία, το ρατσισμό, ακόμα και νεοναζιστικές εκφράσεις”.

Κατέληξε πως ο,τι και να συμβεί στην Ιταλία, είτε οδηγηθούμε σε κυβέρνηση μειοψηφίας, είτε σε εκλογές, η αστάθεια του πολιτικού σκηνικού θα συνεχιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα