Κώστας Μπακογιάννης: Σχέδιο για το αύριο πέρα από κόμματα και ιδεολογίες

Κώστας Μπακογιάννης: Σχέδιο για το αύριο πέρα από κόμματα και ιδεολογίες

Η συνεννόηση και το σχέδιο για την ανάπτυξη μετά την έξοδο από τα προγράμματα είναι το ζητούμενο της επόμενης ημέρας για τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη - Συνέντευξη στο News 24/7

Για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής μίλησε στο  News 24/7  ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια του 3Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ήταν εκ των ομιλητών σε πάνελ σχετικά με την περιφερειακή ανάπτυξη μετά το 2020 για την οποία, όπως λέει, βασική προϋπόθεση είναι η μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα και αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων. «Να διασφαλίσουμε δηλαδή ότι τα χρήματα τα οποία ξοδεύουμε θα πιάσουν τόπο».

«Η πραγματικότητα είναι ότι πλησιάζουμε στο σημείο μηδέν» υπογραμμίζει ο κ. Μπακογιάννης, εξηγώντας πως βγαίνοντας από τρία προγράμματα το ζητούμενο είναι ένα σχέδιο για το αύριο που θα συμφωνηθεί «πέρα από κόμματα και ιδεολογίες». Καθοριστικός παράγοντας γι’ αυτό είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται, αφού όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, η ανάπτυξη δεν έρχεται με εντολές, επιθυμίες ή λόγια. «Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα γι’ αυτή τη χώρα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω» λέει.

Αναφερόμενος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Μπακογιάννης δηλώνει υπερήφανος καθώς πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό που προσελκύει προσωπικότητες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ωστόσο, η χρησιμότητά του κρίνεται από το κατά πόσο η θεωρία των συζητήσεων μετατρέπεται σε πράξη στην καθημερινότητα. «Το ζητούμενο για όλους μας είναι να μιλάμε πρακτικά, ουσιαστικά και χειροπιαστά. Γιατί καλές οι θεωρίες, αλλά τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα» τονίζει ο κ. Μπακογιάννης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα