Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς συμφώνησαν σε συνέχιση προσπαθειών για το θέμα της ονομασίας

Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς συμφώνησαν σε συνέχιση προσπαθειών για το θέμα της ονομασίας
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Δημητρόφ, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στην Αθήνα. (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τη συνάντηση του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβικής

Σε συνέχιση των προσπαθειών για την εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και Ν. Ντιμιτρόφ, σε συνάντησή τους με τον Μάθιου Νίμιτς.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Ο κ. Μάθιου Νίμιτς, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Dimitrov, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα