Κουίκ: Ικανότατος Υπουργός στον τομέα του ο Μουζάλας, αλλά οι ΑΝΕΛ δεν του δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Κουίκ: Ικανότατος Υπουργός στον τομέα του ο Μουζάλας, αλλά οι ΑΝΕΛ δεν του δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015. Την συνεδρίαση απασχόλησαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το προσεχές διάστημα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Κανένα γυαλί δεν ράγισε", σημειώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ με αφορμή το θέμα Μουζάλα και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο διάσπασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. "Μπετον οι 153 βουλευτές", λέει χαρακτηριστικά

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μίλησε το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και διαβεβαίωσε σε κάθε τόνο πως δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής ρήξης μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέμα Μουζάλα. “Διαβεβαιώ κατηγορηματικά, ότι κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να σπάσει” σημείωσε και συμπλήρωσε: “Με κάθε τρόπο, με κάθε τόνο και με κάθε ρητορεία μας, λέμε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση τετραετίας. Ότι ο Πάνος Καμμένος στηρίζει Αλέξη Τσίπρα, εμείς στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ». Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να είμαστε 153 unblock, μπετόν, Βουλευτές.

Ικανός ο Μουζάλας, αλλά δεν του δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Τέρενς Κουίκ ερωτήθη όπως ήταν φυσικό για τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής που έγινε κόκκινο πανί για τον κυβερνητικό εταίρο, σημειώνοντας πως οι ΑΝΕλ εμμένουν στη θέση τους να μην δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα. “Όχι γιατί απέτυχε στο έργο του. Απεναντίας… Σε μία ανακοίνωσή μας, που την συνέταξα και εγώ, λέμε ότι είναι ένας ικανότατος Υπουργός στον τομέα του” είπε χαρακτηριστικά.

Έχουμε σημαία τα Εθνικά Θέματα

“Από την πρώτη στιγμή ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε σημαία τα εθνικά θέματα, όπως είναι της Μακεδονίας μας, το θέμα της Θράκης και όχι μόνο. Όλα αυτά, λοιπόν, τα υπερασπιζόμαστε και τα ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή” είπε για το θέμα της ΠΓΔΜ και συμπλήρωσε: “Η υπόθεση Μουζάλα είναι ανοιχτή και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και (θα επιλυθεί) όταν επιστρέψουν από τα ταξίδια τους (ο Πρωθυπουργός επέστρεψε)”.

Ο Καραμανλής, η κυβέρνηση και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

“Θεωρούμε πολύ μεγάλη επιτυχία, το ότι μετά την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά κυβέρνηση – γιατί αυτό δεν έγινε ούτε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά – η Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη, που σημαίνει ο Πρωθυπουργός, που σημαίνει η Ελληνική κυβέρνηση, έκαναν δημόσια δήλωση, ότι δεν συζητούμε καν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έτσι όπως θέλουν να το προβάλλουν εκείνοι οι οποίοι μιλούνε για «Μακεδονία» και βάζω τα εισαγωγικά για μην παρεξηγηθώ” είπε για το ζήτημα με τη γείτονα χώρα ο Τέρενς Κούκ.

Όπως εξήγησε “οι ΑΝΕΛ παραμένουμε πιστοί σε αυτό που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με λυγμούς στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του ’92 και βεβαίως αυτό που έβαλε ως βέτο επάνω στο τραπέζι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι” παραπέμποντας στη συγκίνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από 24 χρόνια και τη φράση “Η Μακεδονία είναι ελληνική”. 

Να μην λέει ανακρίβειες ο κ. Κουμουτσάκος

Τέλος, ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά την αποδοχή από τον Πάνο Καμμένο, όταν ακόμη ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιας λύσης που προέβλεπε σύνθετη ονομασία. “Ποτέ δεν υπερψηφίστηκε μέσα στην Βουλή τέτοιο θέμα (Σ.Σ.: Για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes για κάθε χρήση). Ενδεχομένως να το ανέφερε σε κάποια κουβέντα προγραμματικών δηλώσεων η κυρία Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ, αλλά δεν υπερψηφίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο μέσα στην Βουλή και βεβαίως δεν το υπερψήφισε ο κύριος Καμμένος” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα