Κουίκ: Ζητά από το ΔΝΤ τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων, που εκπαίδευσαν

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πρωτοβουλία του υφυπουργού Επικρατείας με αφορμή τις δηλώσεις Ρουμελιώτη. Παρέμβαση θα κάνει και η επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπαγωγή στα μνημόνια

Να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων, που εκπαίδευσε το ΔΝΤ είτε στην Αμερική είτε στην Ελλάδα, ζητά από την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πόλ Τόμσεν και τον Τζέρι Ράις, ο υφυπουργός Επικρατείας στον πρωθυπουργό για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.

Παρέμβαση θα κάνει και η επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπαγωγή στα μνημόνια, αλλά ο κ.Κουικ προέβη σε δηλώσεις με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλαδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης στη Βουλή ως μέλος της κυβέρνησης και επικαλούμενος τα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής του ιδιότητας.

Ο κ.Κουίκ ζητά επίσης να μάθει, αφού η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ:

*Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση»,

*Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,

*Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν,

*Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι,

*Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας

*Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για το πρόγραμμα.

Δήλωσε επίσης ότι αναμένει να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για «εκπαίδευση», θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που τίθει και για τους δημοσιογράφους.

“Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, ότι αυτές οι αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη στη Βουλή των Ελλήνων είναι υποχρεωτικό να απαντηθούν από το ΔΝΤ σε έναν λαό, που αισθανόταν και αισθάνεται την πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόλυτη δημοσιογραφική ξεφτίλα”, σημείωσε ο κ.Κουίκ, καταλήγοντας: “Τέλος, αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το «άνοιξαν» όπως όφειλαν”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες

ADVERTISING

SHARE: