Κούλογλου: Η ΝΔ μίλησε για καλές και κακές offshore λίγο πριν τις αποκαλύψεις

Κούλογλου: Η ΝΔ μίλησε για καλές και κακές offshore λίγο πριν τις αποκαλύψεις
ΑΘΗΝΑ-Σε εκδήλωση του TVXS , με θέμα: «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας» στο Πολεμικό Μουσείο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι θα έπρεπε να γίνει έλεγχος διότι δεν είχε εκδοθεί διαζύγιο για το ζεύγος Μητσοτάκη

Η ΝΔ μίλησε για καλές και κακές offshore λίγες ώρες πριν από τις αποκαλύψεις για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη σαν να ήθελε να κάνει κάποιο διαχωρισμό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη έλαβαν χώρα όταν ήταν σε διάσταση, θα έπρεπε να γίνει έλεγχος διότι δεν είχε εκδοθεί διαζύγιο.

Ωστόσο, όπως είπε, τα νησιά Κέιμαν δεν ενδιαφέρονται για συμμόρφωση με τις συστάσεις του ΟΗΕ κι έτσι προτιμούνται.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής στην ευρωβουλή, για τα Panama Papers έχουν γίνει προτάσεις για έλεγχο και κυρώσεις, αλλά υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις γιατί είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα.

Είπε μάλιστα ότι μεγάλες τράπεζες όπως η Deutsche Bank και η Goldman Sachs έχουν ειδικά τμήματα για τους σκοπούς αυτούς. 

Υπογράμμισε, τέλος, ότι κόμματα που ανήκουν στο ΕΛΚ -που ανήκει και η ΝΔ, δεν θέλουν τον έλεγχο και αντιδρούν στις προτάσεις για ελέγχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Η διεθνής δημοσιογραφική έρευνα για τα Paradise Papers

Ενάμιση χρόνο μετά τη δημοσίευση των Panama Papers, μια νέα διαρροή, τα Paradise Papers, από δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών offshore, καθώς και από 19 εταιρικά μητρώα, ρίχνει φως στον μυστικό κόσμο των υπεράκτιων οικονομικών κέντρων της υφηλίου.Τα έγγραφα ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και ένα δίκτυο περισσότερων από 380 δημοσιογράφων σε 67 χώρες. Στην Ελλάδα οι έρευνες δημοσιεύονται αποκλειστικά από την 24 MEDIA και την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της διαρροής.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ‘ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ’:

Η Proton, η Πειραιώς και οι «ορφανές» offshore
Οι ελληνικές «σημειώσεις» στις λίστες της φοροαποφυγής
Η κερδοφόρος υπεράκτια ιστορία της Apple
Νήσος του Μαν: Ένα «πάρκινγκ» φοροαποφυγής για τζετ και γιοτ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα