Κουμουτσάκος: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος eurokinissi

Απαντήσεις από την κυβέρνηση στο ερώτημα τί διαπραγματεύεται με τα Σκόπια ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και παράλληλα καταδικάζει τις απειλές σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις θέσεις του σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αναφερόμενος στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Ντιμιτρόφ ότι δεν θα υπάρξει λύση αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι οι γείτονές μας δεν θεωρούν μέρος της διαπραγμάτευσης την δήθεν “μακεδονική” τους εθνότητα. Η απαράδεκτη αυτή θέση, μαζί με τον ισχυρισμό του κ. Νίμιτς ότι η ελληνική πλευρά δεν θέτει καν τέτοιο ζήτημα, εντείνουν τις ανησυχίες μας. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση: τι ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια;».

Καταδίκη των απειλών ζωής κατά Κοτζιά

Σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Κουμουτσάκος, έσπευσε να καταδικάσει τις απειλές που δέχθηκε κατά της ζωής του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Καταδικάζω κατηγορηματικά τις απαράδεκτες και άνανδρες απειλές κατά της ζωής του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ.Κουμουτσάκος. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, μέσω twitter είχε ζητήσει την καταδίκη των απειλών σε βάρος του τόσο από τη ΝΔ, όσο και από την Εκκλησία, μιλώντας για στοχοποίησή του και για ‘ηθικούς αυτουργούς’.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα