Κουμουτσάκος: Από τη στάση της Τουρκίας εξαρτάται η λύση του Κυπριακού

Κουμουτσάκος: Από τη στάση της Τουρκίας εξαρτάται η λύση του Κυπριακού
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΦΟΡΕΙς, ΠΡΕΣΒΕΙς ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ9βουλευτης Ν.Δ)-ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ . ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ(τμημα βιοκαλλιεργειας) -ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ(Βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ είχε συνάντηση σήμερα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό Επικρατείας, Άλαν Ντάνκαν

Προς την πλευρά της Τουρκίας έδειξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος ως προς την ευθύνη για μια λύση ή για ένα αδιέξοδο στο Κυπριακό ενόψει και της διάσκεψης της Γενεύης. Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ χαρακτήρισε μάλιστα «παίχτη κλειδί» τη γείτονα κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις Βρετανό υπουργό Επικρατείας Άλαν Ντάνκαν.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενόψει και των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει περιμένοντας την επίσημη πληροφόρηση της Ελληνικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Alan Duncan, ο οποίος έχει αναλάβει να παρακολουθεί από κοντά και να συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις και με ενημέρωσε για τα συμπεράσματα και τις εντυπώσεις του από τη μόλις χθες επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Η Τουρκία είναι παίκτης – κλειδί στο να υπάρξει επιτυχία ή αποτυχία στη νέα προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

Εξέφρασα, για μία ακόμα φορά, τις γνωστές, δημόσια διατυπωμένες, θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τις υπογραμμίσει, άλλωστε, στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε να δούμε την πληροφόρηση που θα υπάρξει από πλευράς Κυβέρνησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα