Κουμουτσάκος: Δεν γίνεται ο κ. Κοτζιάς να μη διάβαζε ο,τι έρχεται από το Ριάντ

Κουμουτσάκος: Δεν γίνεται ο κ. Κοτζιάς να μη διάβαζε ο,τι έρχεται από το Ριάντ

Ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών πως καλύπτει τον Πάνο Καμμένο

Στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει ο κ. Κοτζιάς στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία:

“Η υπόθεση της πώλησης έχει πολλές πτυχές. Μία από αυτές είναι το γεγονός ότι πληροφορίες διακινήθηκαν μέσω της διπλωματικής οδού και μάλιστα με έγγραφα όλων των μορφών διαβάθμισης. Δεν γίνεται ο κ. Κοτζιάς να μη διάβαζε ο,τι έρχεται από το Ριάντ, ενώ διαβάζει οτιδήποτε έρχεται. Γνώριζε. Υπάρχουν ευθύνες από τον υπουργό Εξωτερικών”.

Παράλληλα, σχολίασε και το γεγονός ότι ο πρέσβης στο Ριάντ παρέμενε στο πόστο του, παρά τις τυπικές μετακινήσεις που γίνονται. “Στις 20 Νοεμβρίου, το υπουργείο εξωτερικών προβαίνει στις ετήσιες μετακινήσεις πρέσβεων. Αλλά δεν μετακινήθηκε ο πρέσβης στο Ριάντ. Παρέμενε στη θέση του και δεν μετακινήθηκε ούτε στις τυπικές μετακινήσεις, ενώ είχε συμπληρώσει και δύο χρόνια στο Ριάντ. Πώς γίνεται να μην μετακινήθηκε;

Στη συνέχεια, είπε για τον υπουργό Εξωτερικών: “Δεν είναι δυνατόν ο κ. Κοτζιάς να μην μας έδωσε τη δυνατότητα να διαβάσουμε τα έγγραφα τα οποία ο πρωθυπουργός της χώρας τα έθεσε στη διάθεση μας. Είναι κρίμα ο κ. Κοτζιάς να βάζει σε δοκιμασία την πορεία του στο ΥΠΕΞ για να προστατέψει τον Πάνο Καμμένο”.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο αν υπάρχει οσμή σκανδάλου στο θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού, τόνισε πως “υπάρχει πρόθεση μίζας”!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα