Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τους συμμάχους για την ακραία πρόκληση της Τουρκίας

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τους συμμάχους για την ακραία πρόκληση της Τουρκίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI Eurokinissi

Επιστολή προς το Βούτση για σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής. Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη με τους αρμόδιους τομεάρχες και συμβούλους του

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα «εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες» απηύθυνε ο τομεάρχης Eξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες απειλές» του κ. Ερντογάν και χαρακτηρίζοντας «ακραία πρόκληση» τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή των Ιμίων.

Μάλιστα ο τομεάρχης Eξωτερικών της ΝΔ τονίζει με δήλωση ότι αυτά «συνιστούν επικίνδυνη πρόκληση και αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας».

Στο πλαίσιο των παραπάνω η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση θα αιτηθεί τη σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία των υπουργών εξωτερικών και αμύνης καθώς και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την  περιοδεία του στην Εύβοια αναμένεται να πραγματοποιηθεί κομματική σύσκεψη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους στενούς συνεργάτες κ. Μητσοτάκη, συμβούλους και αρμόδιους τομεάρχες, προκειμένου να εκτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα