Κουμουτσάκος: ‘Περιμένουμε το αποτέλεσμα για το Σκοπιανό’

Κουμουτσάκος: ‘Περιμένουμε το αποτέλεσμα για το Σκοπιανό’
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος eurokinissi

Ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για τις εξελίξεις στο θέμα ονοματοδοσίας της πΓΔΜ

«Αναμφισβήτητα υπάρχει κινητικότητα στο Σκοπιανό. Το ζητούμενο δεν είναι η κινητικότητα για την κινητικότητα, αλλά το αποτέλεσμα που παράγει. Περιμένουμε το αποτέλεσμα» επεσήμανε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται γύρω από την ονομασία και τη θέση της Ελλάδας για το ζήτημα, είπε πως «καλώς έγινε αυτή η συζήτηση, διότι συνειδητοποίησε η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να πορεύεται σ’ αυτήν την τόσο κρίσιμη διαπραγμάτευση με μια εσωτερική μείζονα διαφωνία, γιατί ήδη βλέπω ότι αλλιώς ξεκίνησαν τα πράγματα κι αλλιώς εξελίσσονται. (…) Η συζήτηση πίεσε και συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση να τελειώνει με την εσωτερική της πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως είναι «παρανοϊκό» να λέγεται ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ανοιχτό το θέμα και να μέμφεται η αντιπολίτευση επειδή δεν συμβιβάστηκε και δεν έκλεισε ένα ζήτημα εθνικής σημασίας, και εν προκειμένω, αυτό της ονομασίας των Σκοπίων.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει ξεκάθαρα σε ποιο πλαίσιο διαπραγμάτευσης κινείται, «όχι με διαρροές και παιχνίδια όπως τώρα, αλλά δημοσίως με δηλώσεις», καθώς εκείνη έχει την ευθύνη, και την ίδια στιγμή έχει ζητήματα εσωτερικής συνοχής που πρέπει να λύσει.

Ακόμη, σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, όταν μια κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση σε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος έχει πρόβλημα ύπαρξης και εξέφρασε την απορία για το πώς ο πρωθυπουργός επί μήνες που έχει δημοσίως διαπιστωθεί ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και ενότητας στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουμουτσάκος, εν κατακλείδι, αναρωτήθηκε πώς γίνεται, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει «μια συμπεριφορά Καρδιναλίου Ρισελιέ (…) να προανακοινώνει χθες σε συνέντευξή του ο αρμόδιος για τη διαπραγμάτευση υπουργός Εξωτερικών ότι η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή. (..) Πώς ανακοινώνει, ενώ τώρα ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις και οι διαβουλεύσεις; Για να προκαταλάβει; Για να διαμορφώσει ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας; Ή γνωρίζει, γιατί έχει παρασκηνιακά συμφωνήσει και πάρει δεσμεύσεις κάτω από πιέσεις για το ποια θα είναι η πρόταση;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα