Κουμουτσάκος: Το Σκοπιανό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και πρέπει να λυθεί

Κουμουτσάκος: Το Σκοπιανό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και πρέπει να λυθεί
ΒΟΥΛΗ// ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαφορετικές θέσεις και τόνισε πως δεν είναι δυνατό να ζητά τη “βοήθεια” της αντιπολίτευσης

“Το Σκοπιανό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και πρέπει να λυθεί. Η άλλοτε θέση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, που τίναζε τα πάντα στον αέρα, άλλαξε” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 από του 88,6, ο τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο στα πράγματα έχει παίξει το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων δέχεται πίεση προκειμένου να ενταχθεί στον ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εντάξεις που δεν θα επιτευχθούν αν η Ελλάδα δεν άρει το βέτο της.

Υπογράμμισε, εν συνεχεία, ότι η Ελλάδα έχει σταθερή θέση για σταθερά Βαλκάνια και γι’ αυτό επιθυμεί την ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στους διεθνείς οργανισμούς. Όμως όσον αφορά τα Σκόπια, θα πρέπει να βρεθεί λύση για το όνομα, το οποίο η χώρα μας θα εγκρίνει πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, γεγονός για το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρή θέση από το 2008 και το Βουκουρέστι, και αυτή είναι να υπάρχει μια “σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις”.

Εν κατακλείδι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαφορετικές θέσεις, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να ζητάει η κυβέρνηση τη “βοήθεια” της αντιπολίτευσης τη στιγμή που η ίδια είναι τριχοτομημένη και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος όσο ήταν στη ΝΔ δεν διαφοροποιήθηκε στο θέμα των Σκοπιών.

Ακούστε τις δηλώσεις:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα