Κουρουμπλής για Αυστρία: Ντροπή. Καταστράφηκε η εικόνα που είχα για την χώρα

Κουρουμπλής για Αυστρία: Ντροπή. Καταστράφηκε η εικόνα που είχα για την χώρα
ΗΛΕΙΑ-Επίσκεψη στον υπό κατασκευή ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς στην Αμαλιάδα και σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο Πύργου. Συνοδευόταν από τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο. Ηλεία 29/12/2015 (EUROKINISSI-Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr) Eurokinissi

Για προώθηση του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχολιάζοντας τη συμπεριφορά Αυστριακών πολιτικών

Ιδιαίτερα επικριτικός για την συμπεριφορά των πολιτικών της Αυστρίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, εμφανίζεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό Profil.

“Η συμπεριφορά των πολιτικών που προωθούν τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό με την οικοδόμηση τειχών και υπονομεύουν το όραμα μιας κοινής Ευρώπης, θεωρώ ότι είναι ντροπιαστική. Αυτή η συμπεριφορά κατέστρεψε την εικόνα που είχα για τη Βιέννη, ως καταφύγιο του ανθρωπισμού, της αρμονίας και της κλασικής μουσικής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ερωτηθείς να αξιολογήσει τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε: “Η Σύνοδος περιορίστηκε σε διατήρηση της παλιάς της θέσης. Αγνόησε και πάλι το όραμα για μια ανοικτή Ευρώπη. Δυστυχώς, ορισμένες από τις χώρες της ΕΕ αποδέχτηκαν τον παραλογισμό των κλειστών συνόρων, ιδίως κράτη που προσχώρησαν πρόσφατα στην ΕΕ για να επωφεληθούν από τα ανοικτά σύνορα”.

Για το πόσο αξιόπιστος εταίρος μπορεί να γίνει η Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο υπουργός τόνισε: “Πιστεύουμε ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί να διευκολύνει την απευθείας μεταφορά προσφύγων προς την Ευρώπη και επίσης να διασφαλίσει την επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία¨.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα