Κουρουμπλής: Λογοπαίγνιο που παρερμηνεύθηκε τα της παραίτησής μου

Κουρουμπλής: Λογοπαίγνιο που παρερμηνεύθηκε τα της παραίτησής μου
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας στο ερώτημα εάν θα παραιτηθεί λόγω του ατυχήματος και της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό, ερμηνεύθηκε ως παραίτηση, κάτι όμως που διαψεύδεται

Μία δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή παρερμηνεύθηκε ως προαναγγελία παραίτησης του, κάτι όμως που διαψεύδεται τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ.Κουρουμπλής δέχθηκε το ερώτημα εάν θα παραιτηθεί λόγω του ατυχήματος και της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό και έδωσε την αυτονόητη τυπική απάντηση πως η παραίτηση του είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

“Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού”, είπε ειδικότερα στα Παραπολιτικά FM ο κ.Κουρουμπλής, ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα.

Κάποιοι ερμήνευσαν αυτή τη δήλωση ως ανακοίνωση παραίτησης, με το Μαξίμου και το υπουργείο Ναυτιλίας να διευκρινίζουν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, εκφράζοντας μάλιστα απορία για τις διαστάσεις που πήρε μία τυπική απάντηση ενός υπουργού, που όπως έλεγαν είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή πάντα η παραίτηση όλων των μελών της κυβέρνησης βρίσκεται στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος και έχει τον τελικό λόγο.

«’Ηταν ένα λογοπαίγνιο που παρερμηνεύτηκε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, σε δήλωσή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας.

Από το Μαξίμου εν τω μεταξύ διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, τονίζοντας ότι όπως είχε πει και το υπουργείο Ναυτιλίας υπήρξε άμεση αντίδραση εντός 16 λεπτών από το δυστύχημα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα