Κουρουμπλής σε Γεννηματά: Να συγκυβερνήσουμε με απλή αναλογική

Κουρουμπλής σε Γεννηματά: Να συγκυβερνήσουμε με απλή αναλογική
Άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στα πλάισια της αντιπυρικής περιόδου με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016" στον Υμηττό, στις περιοχές των Δήμων Καισαριανής και Παπάγου-Χολαργού, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σενάριο της άσκησης προβλέπει πως έχει ξεσπάσει φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Πρόσκληση σε ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση προοδευτικού πόλου. ‘Ναι’ στην ψήφο των ομογενών και στο σπάσιμο περιφερειών

Ευθεία πρόσκληση στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, να πει το «ναι» στην απλή αναλογική προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια ευρεία προοδευτική κυβέρνηση απεύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την συζήτηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση που διατήπωσε εκτός Βουλής η Φώφης Γεννηματά για «πάγωμα» του εκλογικού νόμου αντιπροτείνοντας να συνταχθεί με το αίτημα για απλή αναλογική. Ο κ. Κουρουμπλής απεύθυνε, μάλιστα, ευθεία πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι έχει παρέλθει η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων. «Το ζητούμενο είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση; Ή είναι η συμμετοχή σας σε μια προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα συγκροτήσει ένα ευρύτερο πολιτικό μέτωπο που θα συστρατεύσει πολύ περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις για να λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα;» ρώτησε ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσει τη στάση του που είναι μέχρι στιγμής κατά της απλής αναλογικής. «Θα είναι πάρα πολύ αυστηρός ο ιστορικός του μέλλοντος απέναντι σε αυτές τις επιλογές» είπε καυτηριάζοντας την αρνητική ψήφο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Ποταμιού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής θα ανοίξει ο διάλογος για την ψήφο των ομογενών και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. «Θα το κάνουμε. Έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια» δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα