Κουτρουμάνης: Διασύρομαι χωρίς καμία βάσιμη μαρτυρία

Κουτρουμάνης: Διασύρομαι χωρίς καμία βάσιμη μαρτυρία
Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης Eurokinissi

O πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για την υπόθεση Novartis υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε εμπλοκή επειδή δεν ήταν αρμόδιος για την τιμολόγηση του φαρμάκου

“Ξέρω τι έχω κάνει και τι δεν έχω κάνει και δεν μ’ ενδιαφέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια, με ενδιαφέρει το σήμερα, και σήμερα διασύρομαι, σπιλώνομαι και στοχοποιούμαι χωρίς καμία βάσιμη μαρτυρία” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Εξήγησε ότι η κατηγορία βασίζεται σε μια μαρτυρία στελέχους της Novartis που ισχυρίζεται ότι ζήτησε από την εταιρία 500,000 ευρώ για να τα δώσει στον τότε υπουργό υγείας, Αντρέα Λοβέρδο, προκειμένου η εταιρία να τύχει ευνοϊκής μεταρρύθμισης, και ο οποίος κ. Λοβέρδος θα έδινε τα λεφτά σε εκείνον, στον Ευάγγελο Βενιζέλο και σε άλλους γενικούς γραμματείς που ήταν στα υπουργεία τότε.

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν είχε εμπλοκή επειδή δεν ήταν αρμόδιος για την τιμολόγηση του φαρμάκου, ενώ πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει το νόμο για την ηλεκτρονική συνταγογράφησή, ούτε για τον ΕΟΠΥ, ούτε για τα ΚΕΠΑ και “σήμερα μας κάνουν πολιτικά μαθήματα για κανόνες που δεν είχαν εφαρμόσει”.

Σημείωσε ότι “η κυβέρνηση διέρρευσε τα δέκα ονόματα πριν κατατεθεί το πόρισμα στη Βουλή και αμέσως μετά κορυφαίοι υπουργοί της μίλησαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αυτό από μόνο του δείχνει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και μεθόδευση προκειμένου να ενοχοποιηθούμε όλοι”, ενώ επεσήμανε ότι στον ίδιο και σε όσους άλλους δεν έχουν ευθύνες, η υπόθεση αυτή αφήνει λάσπη που διοχετεύεται, από τη μεριά των κυβερνητικών παραγόντων, στην κοινωνία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουτρουμάνης ζήτησε “να δοθεί στη δημοσιότητα όλη η δικογραφία για να ξέρει ο ελληνικός λαός με ποιο τρόπο έχει στηθεί όλη αυτή η ιστορία” και κατέληξε, σε ο,τι αφορά στους μάρτυρες που κατέθεσαν, ότι δεν κινδυνεύουν αυτοί οι άνθρωποι καθώς “δεν μιλάμε για μια υπόθεση στην οποία κατηγορούνται άνθρωποι που είναι έμποροι όπλων ή τρομοκράτες”, επομένως δεν υπάρχει λόγος να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι απαραίτητο να παρουσιαστούν στο δικαστήριο και να παρουσιάσουν αυτά που ξέρουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα