Κουτσούμπας: Δε σας σώζει ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Πανάγιος Τάφος

Κουτσούμπας: Δε σας σώζει ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Πανάγιος Τάφος
Συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017, στην Βουλή, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ο γγ του ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για μοίρασμα ψίχουλων από "ματωμένα πλεονάσματα" και ταξιδάκια με Χρυσαυγίτες, εκτιμώντας ότι μείωση χρέους σημαίνει για τους πολίτες νέα μέτρα

“Δε σας σώζει ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Πανάγιος Τάφος” υποστήριξε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαρακτήρισε “ψίχουλα από ματωμένα πλεονάσματα” το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και έκανε λόγο για ταξιδάκια με Χρυσαυγίτες σχολιάζοντας την επίσκεψη Καμμένου και βουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στο Καστελόριζο.

Ο γγ του ΚΚΕ αναρωτήθηκε επίσης τι θα κερδίσουν οι πολίτες εάν μειωθεί το χρέος. “Θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Για τους πολίτες μείωση χρέους σημαίνει συνέχιση της ίδιας πολιτικής, νέα μέτρα και κόφτη, σημαίνει μία ζωή μίζερη. Μοναδικοί κερδισμένοι οι φίλοι της κυβερνησης που την επαινούν, οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρήσεων που θα δουν περισσότερο ζεστό χρήμα για τις επιχειρήσεις τους”, είπε ο κ.Κουτσούμπας.

Υποστήριξε ότι είναι απατηλός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι τα χειρότερα πέρασαν και έρχονται καλύτερες ημέρες, επικαλούμενος ότι οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις στον προϋπολογισμό του 2017 ύψους 4,7 δισ ευρώ αποκαλύπτουν ποιος θα ματώσει για τα πρωτογενή. Σημείωσε ότι τα τρία δισ προκύπτουν από φόρους και πως ειδικότερα οι έμμεσοι φόροι που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα λαϊκά εισοδήματα αυξάνονται κατά 5,3% σε σχέση με το 2016, αλλά και ότι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν μερικά εκατομμύρια ευρώ παραπάνω ως ανταποδοτικά τέλη στους δήμους ώστε το κράτος να μειώσει τη δική του χρηματοδότηση προς αυτούς.

“Να μην έχουμε αμφιβολία ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης: Τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις μειώνονται 17% σε σχέση με το 2016”, τόνισε.

Ο κ.Κουτσούμπας εκτίμησε ότι “τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχε αντίσταση ταξικών δυναέμων που παλεύουν, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, όλα αυτά τα χρόνια” και τόνισε “αντεπίθεση σημαίνει ότι ζητάμε να πλρηώσει το μεγάλο κεφαλαιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα