Κουτσούμπας: H κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη ‘βρώμικη δουλειά’

Κουτσούμπας: H κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη ‘βρώμικη δουλειά’
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Η νέα συμφωνία συνιστά νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα" σημειώνει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και καλεί το λαό να αποκρούσει αποφασιστικά τη νέα επίθεση οργανώνοντας την πάλη του ενάντια στα νέα μέτρα

“Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ένα νέο μνημόνιο, με νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου” σημειώνει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας παράλληλα το λαό να οργανώσει την πάλη του.

“Η νέα συμφωνία συνιστά νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις κι επιδόματα, νέα διαρθρωτικά μέτρα υπέρ των μονοπωλίων, όπως είναι η ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν για τη νέα συμφωνία είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει τα νέα μέτρα ως «εξιτήριο» από τα μνημόνια και την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν «πιστοποιητικό θανάτου» για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Ακόμη κι αν υπάρξει κάποια στιγμή έξοδος από τα «προγράμματα» με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα είναι σε ισχύ οι εκατοντάδες αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι, που ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με τη συμφωνία επιβεβαιώνεται, επίσης, ο τραγέλαφος των «αντιμέτρων». Τα λεγόμενα «αντίμετρα», όχι μόνο δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο τις νέες μεγάλες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, την επιδείνωση της «ακραίας φτώχειας», αλλά σε ένα μεγάλο μέρος είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας των ομίλων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αποκρούσει αποφασιστικά τη νέα επίθεση, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης. Να γυρίσει την πλάτη στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ίδια στρατηγική. Οι χθεσινές μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις οποίες πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στα «περί ανοχής του λαού» στην κυβερνητική πολιτική, έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα για την καλύτερη προετοιμασία κι επιτυχία της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας.” αναφέρει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα