Κουβέλης: Κανείς δεν επιχειρεί να μπει σε ξένο έδαφος από πρόθεση με στολή, διακριτικά και οπλισμό

Κουβέλης: Κανείς δεν επιχειρεί να μπει σε ξένο έδαφος από πρόθεση με στολή, διακριτικά και οπλισμό
Κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανοπούλου, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016..(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Να αξιολογηθεί στις πραγματικές διαστάσεις του το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

Μπορούμε να υπερασπιστούμε εξαιρετικά και αποτελεσματικά την απόλυτη ακεραιότητα της χώρας μας», επισήμανε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στην ΕΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Παρατήρησε δε ότι «η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει, και δεν τελειώνει ποτέ, στη συμμετοχή της χώρας μας στην κούρσα των τρελών εξοπλισμών».

Συγχρόνως , πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση, η εκπροσώπηση της χώρας μας από την ελληνική κυβέρνηση, είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου και υπέρ της διευθέτησης των όποιων ζητημάτων αναδεικνύονται, είτε επί υπαρκτού είτε επί μη υπαρκτού ζητήματος, διότι έχουμε και τέτοια θέματα».

Όσον αφορά στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση σχολίασε: «Αυτοί που εμφανίζονται ως αυθεντικοί ερμηνευτές των θέσεων, των αρχών και των απόψεων της Ανανεωτικής Αριστεράς, εξαιρετικά όψιμα ανακαλύπτουν τον λόγο της Ανανεωτικής Αριστεράς για να υπηρετήσουν τη δική τους, σήμερα, αντιπολιτευτική στάση.

Όταν συνεργάστηκα, ως πρόεδρος της τότε ΔΗΜΑΡ, για να υπάρχει κυβέρνηση το 2012 με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το πράξαμε από θέση ευθύνης για να μην περιπέσει η χώρα στην κατάσταση και της τυπικής χρεοκοπίας. Και πάλι από θέση ευθύνης αποχωρήσαμε από εκείνη την κυβέρνηση με την πολιτική βεβαιότητα ότι έπρεπε η χώρα ν’ αλλάξει σελίδα. Η αλλαγή της σελίδας ήρθε με την πλειοψηφία που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «η οποιαδήποτε συνεργασία και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ το 2012, δεν εσήμανε σε καμία περίπτωση, ότι είχε, ότι είχαμε εκχωρήσει, ούτε την πολιτική ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Ούτε τώρα, έχω εκχωρήσει, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε εγώ, την πολιτική μας και ιδεολογική μας ταυτότητα στη συνεργασία με τον κύριο Καμμένο».

Σε ερώτηση για το αν τώρα είναι πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε: «Η προσπάθειά μου όλον αυτό τον καιρό, ήταν να στηριχθεί -και επιμένω να στηριχθεί- και να αναπτυχθεί μέσα στην κοινωνία, και στο πολιτικό επίπεδο και στο κοινωνικό επίπεδο, η λογική, οι αξίες, οι θέσεις, οι πολιτικές διεκδικήσεις και η άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής από τον προοδευτικό πόλο. Ο προοδευτικός πόλος αναφέρεται σε δύο επίπεδα και στο πολιτικό αλλά και στο κοινωνικό. Κατά συνέπεια η όποια διεύρυνση του προοδευτικού πόλου, πρωτίστως αφορά με σηματοδοτήσεις το κοινωνικό πεδίο και την αντανάκλαση που έχει το κοινωνικό πεδίο στη διαμόρφωση και του πολιτικού πεδίου. Εγκρίθη από τον πρωθυπουργό, ότι θα ήταν χρήσιμη η συμμετοχή μου, ακριβώς για την προσφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και μάλιστα σ’ ένα κρίσιμο υπουργείο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σύνδεση από ορισμένους της δικής του υπουργοποίησης με το θέμα της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε: «Η θέση μου δεν είναι σημερινή, δεν είναι χθεσινή. Διατυπώνεται χρόνια ολόκληρα. Όλες αυτές οι συνδέσεις που επιχειρούν κάποιοι να κάνουν, φοβάμαι ότι πρόκειται για ασκήσεις επί χάρτου» εκτίμησε. «Εμάς μας ενδιαφέρει η καλή γειτνίαση και με χώρες που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό της Τουρκίας, αναφορικά με τη δημιουργία μιας σφαίρας επιρροής από την πλευρά της και στην Αλβανία και το Τέτοβο και στο Κόσοβο και ενδεχομένως κάτω από άλλους συσχετισμούς για την επιρροή και την επίδραση με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και στη FYROM» πρόσθεσε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα σκάνδαλα ο κ. Κουβέλης σχολίασε: «Το 10% του ΑΕΠ είχε απορροφηθεί, είχε λεηλατηθεί από τη διαφθορά. Ποιός αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής όταν το 1,5% του ελληνικού πληθυσμού ελέγχει το 47% του ΑΕΠ. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος με αυτό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα