Κρέτσος: Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία και να εκπέμπει

Κρέτσος: Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία και να εκπέμπει
Εκδήλωση με θέμα "Η Γυναίκα Στη Μάχη Της Ενημέρωσης" από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησαν γυναίκες που έχουν αφήσει το δικό τους "στίγμα" στην ελληνική δημοσιογραφία. Την εξέλιξη της γυναικείας δημοσιογραφίας από το 19ο αιώνα και την εκδοτική, δημοσιογραφική και κοινωνική δράση της Καλλιρρόης Παρρέν ("Εφημερίς των Κυριών", Λύκειο των Ελληνίδων), έως την ηλεκτρονική - ψηφιακή δημοσιογραφία στον 20ό και 21ο αιώνα, συζήτησαν με το κοινό οι Μάρα Ζαχαρέα, Λιάνα Κανέλλη και Ευαγγελία Άντζακα. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Παράλληλα με τις τηλεοπτικές άδειες θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τις ραδιοφωνικές, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία της αδειοδότησης για τις ραδιοφωνικές άδειες, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Ήδη αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου που θα εκπονήσει το χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο , ενώ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κρέτσος, το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή εντός του επόμενου τριμήνου.

Η εισαγωγή του ψηφιακού ραδιοφώνου- η οποία θα γίνει σταδιακά- θα βάλει τέλος στα παρατράγουδα με παρεμβολές από ανταγωνιστικούς σταθμούς καθώς και στη λειτουργία των παράνομων πειρατικών σταθμών. “Δε μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία και να εκπέμπει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος.

“Το σήμα στο ψηφιακό ραδιόφωνο είναι καλύτερης ποιότητας και μπορούμε να το διαχειριστούμε με αποτελεσματικότερο τρόπο”, παρατήρησε επίσης. “Επίσης ο αριθμός των σταθμών που μπορούν να χωρέσουν στην μπάντα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερος από εκείνον στο αναλογικό ραδιόφωνο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, δεν μιλάμε για άπειρο αριθμό”, τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση δε για την τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία για τα ραδιόφωνα της Αττικής, σημείωσε πως “η τιμή εκκίνησης όπως και ο αριθμός των αδειών, θα καθοριστεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ”. Τέλος, ανέφερε πως το ψηφιακό ραδιόφωνο θα παίζει στην μπάντα των VFM και όχι στη FM, οπότε δεν επηρεάζεται η μπάντα των FM. “Κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου θα έχουμε και αναλογικό και ψηφιακό ραδιόφωνο” ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κρατών της ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα