Κρίσιμες επαφές και προσδοκίες από την επίσκεψη Ερντογάν

Κρίσιμες επαφές και προσδοκίες από την επίσκεψη Ερντογάν
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks during a news conference after the talks with Russian President Vladimir Putin in Ankara, Turkey, Thursday, Sept. 28, 2017. Russian President Vladimir Putin is Ankara for talks with Erdogan on developments in Iraq and Syria, and Turkey's decision to purchase a Russian-made missile defense system. (AP Photo/Burhan Ozbilici) AP Photo/Burhan Ozbilici

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, ο Ταγίπ Ερντογάν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 65 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας

Ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας όλο το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και την Ακρόπολη.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας καλωσορίζει τον Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να στέλνει μήνυμα μέσω του Έθνους της Κυριακής ότι θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η επίσκεψη δεν θα λύσει αυτόματα όλα τα προβλήματα μπορεί όμως να συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί μια θετική προοπτική στις διμερείς σχέσεις.

Να είναι η επίσκεψη ουσίας και όχι για επικοινωνιακούς λόγους ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική πλευρά αναμένεται να θέσει θέματα προσφυγικού, που θα είναι και η ουσία των συζητήσεων, το Κυπριακό και την έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να υπάρξει μια απλοποίηση των διαδικασιών σε ότι αφορά στην επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία.

Την Παρασκευή αεροπορικώς θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς θα πάει στην Κομοτηνή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα