Κρίσιμες ώρες για το προσφυγικό. Συνάντηση Τσίπρα-Τουσκ στο Μαξίμου

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ενημερώνεται από τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό και την δημιουργία των hotspots στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε εξέλιξη οι δηλώσεις τους.

Μπορεί ο επίσημος λόγος της επίσκεψής του να είναι η νέα συμφωνία της Ε.Ε με την Μ. Βρετανία, όμως είναι σαφές, πως πέρα από την αξιολόγηση ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πολωνό αξιωματούχο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με το προσφυγικό ζήτημα.

Την Πέμπτη το μεσημέρι ξεκινούν οι εργασίες των ηγετών της ευρωζώνης και ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η τριμερής συνάντηση Τσίρπα – Μέρκελ – Νταβούτογλου που θεωρούνται, άλλωστε οι «βασικοί παίχτες» του προσφυγικού ζητήματος.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τις επόμενες ώρες και οι ανακοινώσεις για τα ραντεβού που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου με τις πληροφορίες να μιλούν για συναντήσεις τόσο με την Γερμανία καγκελάριο, αλλά και τον Γάλλο πρόεδρο.

Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό θα είναι να αναδείξει τη συνέπεια της ελληνικής πλευράς, όσον αφορά τις υποχρεώσεις της για την κατασκευή των hot spots, αλλά και των άλλων κέντρων που έχει αναλάβει να κατασκευάσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκληρό 'πόκερ' για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες

ADVERTISING

SHARE: