Κύκλοι ΝΔ: Ο Τσίπρας εμπιστεύεται την Τουρκική δικαιοσύνη που αμφισβητεί η ΕΕ

Κύκλοι ΝΔ: Ο Τσίπρας εμπιστεύεται την Τουρκική δικαιοσύνη που αμφισβητεί η ΕΕ
Tα κεντρικά γραφεία του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας eurokinissi

Από την αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι: "Ο πρωθυπουργός δεν διέψευσε παρότι προκλήθηκε από τον Μητσοτάκη τις δηλώσεις Ερντογάν ότι είχε υποσχεθεί την επιστροφή των 8 Τούρκων για το πραξικόπημα"

Αντιφάσεις καταλογίζουν στον Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΔ αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν διέψευσε ότι είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν την απέλαση στην Τουρκία των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή και όσα είπε για την υπόθεση της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, κύκλοι της ΝΔ επεσήμαναν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν διέψευσε, παρότι προκλήθηκε πως είχε υποσχεθεί στον Ερτογάν την επιστροφή των 8 στην Τουρκία». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει μετ’ επιτάσεως το ερώτημα αυτό στον κ. Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του κάνοντας λόγο για απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ηγετών των δύο χωρών.

Σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο ως «μεθοριακό» και την ίδια ώρα έστελνε τον κ. Καμμένο στο ΝΑΤΟ να διεθνοποιήσει το θέμα. «Αυτό για τη ΝΔ δείχνει τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο πρωθυπουργός», επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτουν ακόμη, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε εμπιστοσύνη στο δικαιικό σύστημα της Τουρκίας, το οποίο όμως αμφισβητεί εν συνόλω η ΕΕ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα