Κύκλος ευρωπαϊκών επαφών του Μητσοτάκη

Κύκλος ευρωπαϊκών επαφών του Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρος Θεοδωράκης μίλησαν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας», των κυρίων Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου στο ξενοδοχείο CARAVEL. Δευτέρα 16 Οκτώβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μεταξύ Αθηνών Βρυξελλών και Στρασβούργου θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ. Γιούνκερ και Μοσχοβισί τα πρώτα σημαντικά ραντεβού ενώ δείπνο προς τιμήν του προέδρου της ΝΔ με τη συμμετοχή περίπου 10 επιτρόπων της ΕΕ θα παραθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου θα είναι η αρχή μιας σειράς ευρωπαϊκών επαφών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα περιλαμβάνει αρκετά ταξίδια σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο για το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο και συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες και αξιωματούχους της ΕΕ. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτή η δραστηριότητα του προέδρου της ΝΔ και σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την αίσθηση που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κινητικότητα σε αυτό το επίπεδο που εκφράζεται με στήριξη προς την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προ ημερών απάντησε ευθέως στον Ντάισελμπλουμ μετά τις δηλώσεις του τελευταίου να μην γίνουν εκλογές στην Ελλάδα πριν την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα το 2019. Ενώ και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος επανήλθε στο θέμα (realnews) διατηρώντας υψηλούς τόνους κατά του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup.

Ούτε επίσης μπορεί να θεωρηθεί άσχετο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση για την πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και το μέλλον της ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της μετεξέλιξης του ESM σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο ώστε να μην έχει την ανάγκη του ΔΝΤ η ΕΕ στη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων, όπως είπε.

Το πρόγραμμα επαφών του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες το οποίο ανακοινώθηκε προχτές περιλαμβάνει στο περιθώριο της συμμετοχής του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντολ, ενώ φαίνεται ότι έκλεισε και το τετ α τετ με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσχοβισί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το όχι συνηθισμένο γεγονός της συμμετοχής όπως αναφέρουν οι πληροφορίες περί των 10 Ευρωπαίων επιτρόπων στο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον επίτροπο περιβάλλοντος αρμόδιο για θέματα αλιείας Καρμένου Βέλα όπου και θα θέσει το ζήτημα των μέτρων και της χρηματοδότησης δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη ρύπανση του Σαρωνικού.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα περιοριστεί πάντως στις αυριανές και μεθαυριανές επαφές στις Βρυξέλλες και το επόμενο δίμηνο θα βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι μετατρέποντας το Αθήνα Βρυξέλλες Στρασβούργο σε Παγκράτι-Πατήσια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία, στα μέσα Νοεμβρίου, να βρεθεί στο Στρασβούργο και να μιλήσει στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο τέλος του ίδιου μήνα, εκτός της παρουσίας του σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για την αίθουσα που θα πάρει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα παραβρεθεί και σε πάνελ του ινστιτούτου Bruegel μαζί με τον Φιλανδό αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα