Κυπριακό: Οργή Κοτζιά για νέα στοχοποίησή του

ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Τι ανέφερε στο NEWS 247 ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος σχετικά με τα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε με ένα tweet ο Νίκος Κοτζιάς για την επίθεση που δέχτηκε με αφορμή τη διαστρέβλωση της ομιλίας του καθηγητή Άγγελου Συρίγου και την σύνδεσή του ΥΠΕΞ με τον καθηγητή, υπό την ιδιότητα του συμβούλου του.

«Φασισμός είναι να μου χρεώνονται για κυπριακό, από "πολιτικά βαποράκια", απόψεις εξαιρετικού καθηγητή Α.Συρίγου, στελέχους+ΓΓ κυβερνήσεων ΝΔ» τονίζει ο κ. Κοτζιάς με προσωπικό του tweet ο οποίος φυσικά δεν έχει, πέρα από την εκτίμηση στο πρόσωπό του, καμία περαιτέρω σχέση μαζί του.

Συνεργάτες του υπουργού έκαναν λόγο επίσης για μία άθλια επίθεση σε μία προσπάθεια να στοχοποιήσουν εκ νέου τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και να του αποδώσουν ευθύνες τις οποίες δεν έχει, ψαρεύοντας σε θολά νερά με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων που συνηθίζουν να παίζουν μικροκομματικά και επικίνδυνα παιχνίδια απαξιώνοντας την Ελλάδα επί της ουσίας αντί του υπουργού.

Συρίγος: Κραχτή διαστρέβλωση

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο NEWS 247 ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση. “Φυσικά και δεν είπα ότι η προσάρτηση είναι καλύτερη από την υπάρχουσα κατάσταση. Πρόκειται περί κραχτής διαστρέβλωσης” σημειώνει με νόημα, ενώ όπως υποστηρίζει “η προσάρτηση των Κατεχομένων δεν είναι ένα υπαρκτό σενάριο καθώς αν το ήθελαν πραγματικά οι Τούρκοι θα το είχαν κάνει πολλά χρόνια πριν. Αν όμως γίνει -και σας το επαναλαμβάνω- θα είναι μια πολύ θλιβερή εξέλιξη”.

Ο κ. Συρίγος για τον κ. Κοτζιά σημειώνει ότι διατηρεί φιλική σχέση καθώς έχει παρουσιάσει στο παρελθόν βιβλίο του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικούς χώρους.

Όσον αφορά για το που βρισκόμαστε σήμερα στο Κυπριακό ο κ. Συρίγος, μέσω του NEWS 247 κάνει εκ νέου έκκληση να επικρατήσει ενότητα. «Βλέπω να δημιουργείται ένα κλίμα αντίστοιχο της δεκαετίας του '60, μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας το οποίο μας οδήγησε στη σημερινή κατοχή της Κύπρου. Μεταξύ του 1963 και 1974 Αθήνα και Λευκωσία δεν συνομιλούσαν” αναφέρει και προσθέτει: “Αθήνα και Λευκωσία δεν πρέπει να διχαστούν και πρέπει να προχωρήσουν ενωμένοι, να μην ξαναγυρίσουμε στη δεκαετία του 60, την οποία πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία”.

Πάντως έντονη είναι η αντίδραση και στον Πανεπιστημιακό χώρο για την διαστρέβλωση των δηλώσεων του καθηγητή σημειώνοντας ότι “ο κ. Συρίγος υπηρέτησε στην Θράκη και ολοκλήρωσε τη θητεία του με εύφημο μνεία από το 4ο Σώμα Στρατού και με έπαινο από το ΓΕΣ. Αν είχε υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ, τι θα έλεγε ο κ. Αναστασιάδης;”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε κάποιους στην Ελλάδα για αποσπασματική κινδυνολογία τονίζοντας: "Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους επισκέπτονται εξ Ελλάδος την Κύπρο, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που είναι υπό κατοχή" και πρόσθεσε: "Ο πατριωτισμός καθέδρας δεν χρειάζεται, έχουμε βιώσει και πληρώσει για αυτόν τον πατριωτισμό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν είναι χωριό σας

ADVERTISING

SHARE: