Κύπριος υπουργός πίσω από τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου

Κύπριος υπουργός πίσω από τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ταράζει τα νερά η απολογία Νίκου Ζήγρα. Ενεργό ρόλο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Άκη φαίνεται ότι κατείχε επιφανής Κύπριος πολιτικός. Διαβάστε για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα

Ενεργό ρόλο στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσε σε πρώην Κύπριο υπουργό, απολογούμενος, ο ξάδελφος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποστήριξε στον ανακριτή ότι επιφανής Κύπριος πολιτικός, με περισσότερες από μία θητείες σε υπουργική θέση, είχε ενεργό ρόλο όχι μόνο στην οργάνωση της όλης επιχείρησης για το “ξέπλυμα” αλλά και σε διακίνηση χρημάτων προερχομένων από “μίζες” που δόθηκαν για την επιλογή των ρωσικών όπλων TORMI.

Κατά τους ισχυρισμούς του θεωρούμενου ως ανθρώπου – κλειδί στη διαχείριση των εξωχώριων εταιρειών που νομιμοποιούσαν το λεγόμενο μαύρο πολιτικό χρήμα, ο Κύπριος πολιτικός φέρεται να εμπλέκεται εξαιρετικά ενεργά στη δημιουργία των επίμαχων εταιρειών.

Οπως μετέδωσε το MEGA, ο Ν. Ζίγρας  είπε στον ανακριτή ότι  στην υπόθεση των αντισταθμιστικών οφελών για τα οπλικά συστήματα  εκτός από τον πρώην υπουργό εμπλέκονται οι κύριοι Καμπούρογλου, Σαγιάντ και Μιχαηλίδης.

Τον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου και πρόεδρο του πολιτικού κόμματος ΑΔΗΚ, κατονόμασε ο Νίκος Ζήγρας, ως τον άνθρωπο που παραλάμβανε τις μίζες από τα οπλικά συστήματα και τις μετέφερε με βαλίτσες στην Ελλάδα με παράδοση στον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Κατά τον κατηγορούμενο, ο πρώην πολιτικός ”έφερνε” συχνά στην Ελλάδα χρήματα σε σακούλες.

Ο Νίκος Ζήγρας, προφυλακισμένος, από τον περασμένο Απρίλιο, για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να απέδωσε επίσης ρόλο αποδέκτη παράνομων χρημάτων και στην πρώην σύζυγο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Ζήγρας είπε, επίσης, στον ανακριτή της υπόθεσης ότι ο πρώην υπουργός ξόδευε ποσά πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να εκλέγεται για να εξασφαλίζει ασυλία.

Κατά τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, τα χρήματα αυτά ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος τα ξόδευε για να εξαγοράζει ψήφους ομογενών από τη Ρωσία και αθίγγανων, αλλά και για παροχές εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ που αγόραζε κατά εκατοντάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα