Κύρτσος: Η Καταλονία αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη

Ομιλία του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για Θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, κ. Gunther Oettinger, με θέμα: «Έγγραφο προβληματισμού για το μέλλον των οικονομικών της Ε.Ε. ως μέρος της διαδικασίας της Λευκής Βίβλου», στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών και οικονομικών υποθέσεων την Δευτέρα 17/7/2017.
Ομιλία του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για Θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, κ. Gunther Oettinger, με θέμα: «Έγγραφο προβληματισμού για το μέλλον των οικονομικών της Ε.Ε. ως μέρος της διαδικασίας της Λευκής Βίβλου», στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών και οικονομικών υποθέσεων την Δευτέρα 17/7/2017. EUROKINISSI

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την Ισπανία

Κίνδυνο για την ευρωζώνη αποτελεί η απόσχιση της Καταλονίας τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Όπως είπε, εάν δεν ελέγξει την κατάσταση ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, θα ξεσπάσει κρίση στη χώρα, στη συνέχεια θα υπάρξει κρίση στην Ιταλία και θα δημιουργηθεί πρόβλημα γενικά στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε ότι με μια τέτοια εξέλιξη θα πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια σταθεροποίησης.

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την Ισπανία γιατί όπως έχουμε εμείς ανάγκη τη στήριξή της και τις υπογραφές της, έχουν και εκείνοι τη δική μας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη ότι η ΝΔ στήριξε ανοιχτά τον Ραχόι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κυβέρνηση δεν διαφοροποιήθηκε από τη στάση της ΕΕ αλλά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και άλλοι «λούζουν» από το πρωί έως το βράδυ τον Ραχόι, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί.

Για το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento που εμπλέκει τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σε συνομιλίες με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, είπε ότι διάβασε το ρεπορτάζ χωρίς να βγάλει συμπέρασμα. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν απαντήσεις και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι βραχίονας του Μαξίμου.

Ακούστε τι δήλωσε:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Εγκαλεί τον Ισπανό πρεσβευτή στην Αθήνα για ανάρμοστη συμπεριφορά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις από... προχθές από Αυγενάκη και ΝΔ

Δουζίνας: Απαράδεκτη η παρέμβαση του Ισπανού πρέσβη

Βαξεβάνης για την υπόθεση Αυγενάκη: Σοκαριστική η σιωπή του πολιτικού κόσμου

Ζητούν απαντήσεις για τις 'εξυπηρετήσεις' Αυγενάκη

ADVERTISING

SHARE: