Κύρτσος: Η Καταλονία αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη

Κύρτσος: Η Καταλονία αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη
Ο Γιώργος Κύρτσος Eurokinissi

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την Ισπανία

Κίνδυνο για την ευρωζώνη αποτελεί η απόσχιση της Καταλονίας τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Όπως είπε, εάν δεν ελέγξει την κατάσταση ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, θα ξεσπάσει κρίση στη χώρα, στη συνέχεια θα υπάρξει κρίση στην Ιταλία και θα δημιουργηθεί πρόβλημα γενικά στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε ότι με μια τέτοια εξέλιξη θα πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια σταθεροποίησης.

Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την Ισπανία γιατί όπως έχουμε εμείς ανάγκη τη στήριξή της και τις υπογραφές της, έχουν και εκείνοι τη δική μας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη ότι η ΝΔ στήριξε ανοιχτά τον Ραχόι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κυβέρνηση δεν διαφοροποιήθηκε από τη στάση της ΕΕ αλλά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και άλλοι «λούζουν» από το πρωί έως το βράδυ τον Ραχόι, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί.

Για το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento που εμπλέκει τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σε συνομιλίες με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, είπε ότι διάβασε το ρεπορτάζ χωρίς να βγάλει συμπέρασμα. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν απαντήσεις και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι βραχίονας του Μαξίμου.

Ακούστε τι δήλωσε:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα