Κυβερνητικό σποτ: Κανάλια με ΝΔ και κανάλια με ΣΥΡΙΖΑ

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα "κανάλια της διαπλοκής" και ένταση της συζήτησης για τα δάνεια αλλά και για την αδειοδότηση από το ΕΣΡ (Vid)

Με το σύνθημα Προχωράμε Μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο σποτ.

Στο βίντεο γίνεται καταγραφή των δηλώσεων Μητσοτάκη για τα κανάλια και η αναφορά του, "επί δικών μας ημερών δεν πρόκειται να υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στα κανάλια που θα εκπέμπουν στη χώρα".

Στη συνέχεια παρουσιάζεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή σχετικά με το θέμα και οι αναφορές του στην τριγωνική διαπλοκή και στα δάνεια των καναλιών. Στο προσκήνιο έρχεται η πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος να διευθετήσει το τηλεοπτικό πεδίο.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Επίσης, την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία στην κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Τάε Κβον Ντο για τα 2 χρόνια της κυβέρνησης. Μια ομιλία που θα έχει σαν αποδέκτες τόσο τα στελέχη του κόμματος, όσο και τους ψηφοφόρους. Μένει λοιπόν να δούμε αν θα ακολουθήσουν περισσότερα σποτάκια σαν το παραπάνω.

Θυμίζουμε πως χθες, Τρίτη, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς έστειλε επιστολή προς το ΕΣΡ με την οποία ζητά να λάβει το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα, ο κ. Παππάς απευθύνεται στην Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων, οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογραμμίζει την υπ’ αριθμ. 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αντισυνταγματική την επ’ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει, ακόμη, στην επιστολή του ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους και καλεί την Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των συγκεκριμένων ζητημάτων, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός (όπως προβλέπεται στο νόμο 4339/2015, βάσει του οποίου θα γίνει η αδειοδότηση).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: