Κυβέρνηση: Καμία σκιά στη θεσμική συνεργασία με ΤτΕ

Κυβέρνηση: Καμία σκιά στη θεσμική συνεργασία με ΤτΕ
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

"Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της", ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης που είχε απόψε ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της ΤτΕ. "Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος", τόνισε

“Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα και προσθέτουν πως “κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της”.

“Όπως δήλωσε και ο διοικητής της ΤτΕ, καμία σκιά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την ΤτΕ”, σημειώνουν και υπογραμμίζουν πως “η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της”.

“Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε μια φάση που αρχίζουν να εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και σαφής ένδειξη ανάκαμψης της οικονομίας.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Στουρνάρα, κυβερνητική πηγή δήλωσε σχετικά πως ο” πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα