Κυβέρνηση πΓΔΜ: Βήμα προόδου η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Two persons walk behind the logo of the World Economic Forum at the meeting's conference center in Davos, Switzerland, Sunday, Jan. 21, 2018. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, chief executives and political leaders from Jan. 23 to 26. (AP Photo/Markus Schreiber)
Two persons walk behind the logo of the World Economic Forum at the meeting's conference center in Davos, Switzerland, Sunday, Jan. 21, 2018. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, chief executives and political leaders from Jan. 23 to 26. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Ο Ζάεφ έχει εκφράσει πολλές φορές την αισιοδοξία του για λύση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων

Ως "βήμα προόδου" προς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας χαρακτηρίζει η κυβέρνηση της πΓΔΜ τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα στο Νταβός οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

"Η ίδια η συνάντηση αποτελεί βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της λύσης. Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανάλυσης και συντονισμού σχετικά με το τελευταίο πλαίσιο που παρουσίασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς" ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μποσνιάκοφσκι υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έχει εκφράσει αρκετές φορές την αισιοδοξία του ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να βρουν λύση, που θα είναι αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές. "Όλα τα στοιχεία που ανέφερα θεωρούμε ότι οδηγούν σε θετική κατεύθυνση και ότι στην Αθήνα και στα Σκόπια υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθεί αυτό το ζήτημα" προσέθεσε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι το Γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ βρίσκεται σε επαφή με το Γραφείο του Προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη διοργάνωση συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ, για να συζητηθεί το πλαίσιο που παρουσίασε ο Μάθιου Νίμιτς. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος της πΓΔΜ θα συμμετάσχουν και άλλοι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας. Προσέθεσε ότι η ημερομηνία αυτής της συνάντησης δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά θα γίνει σύντομα.

Επίσης, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Μάθιου Νίμτς στα Σκόπια.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ σημείωσε ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πλευρές της διαπραγμάτευσης προκειμένου να προστατευθεί η διαδικασία, ενώ κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύπτουν τη διαδικασία με επαγγελματισμό και να αποφεύγουν τις εικασίες οι οποίες, όπως είπε, θα μπορέσουν να ζημιώσουν τη διαπραγμάτευση.

(Πηγή: ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP / Markus Schreiber)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος: Οι ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική άποψη, αλλά δεν εκβιάζουν

Όταν ο Σαμαράς συζητούσε τη σύνθετη ονομασία

Αναστασιάδης: Η Κύπρος θα συμπαρασταθεί σε όποια απόφαση της Ελλάδας

ADVERTISING

SHARE: