Κυβέρνηση προς ΔΝΤ: Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν

Κυβέρνηση προς ΔΝΤ: Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν
Conference `Single Market Forum: Policies and Financial Instruments for Small and medium-sized enterprises (SME) Growth in Greece`, in Athens, on April 27, 2017 / «Single Market Forum: », , 27 , 2017 sooc

Η στάση του Ταμείου στο ζήτημα των ελληνικών τραπεζών πιθανόν να υποκρύπτει άλλα ζητήματα σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης

Μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επιτυχώς απέστειλε με συνέντευξή του στην Ελληνική Ραδιοφωνία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τα αιτήματα που θέτει το Δ.Ν.Τ ο κ. Δραγασακης  ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση έκανε ό,τι χρειαζόταν ώστε οι τράπεζες να ξαναγίνουν τράπεζες. Το 2015 οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν επιτυχώς. Την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση επιβεβαίωσαν οι αρμόδιοι ευρωπαικοί θεσμοί. Έκτοτε υπάρχουν μόνο θετικές εξελίξεις για τη χώρα και οικονομία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διερωτήθηκε εάν η στάση του Δ.Ν.Τ στο θέμα των ελληνικών τραπεζών υποκρύπτει άλλα ζητήματα, όπως, επί παραδείγματι, η παραμονή ή όχι του Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη, καθώς όπως ανέφερε, όταν η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο δεν ζητήθηκε περαιτέρω έλεγχος των τραπεζών.

Αναφερόμενος στην αντίδραση του Χρηματιστηρίου σχετικά με τις τραπεζικές μετοχές είπε: «Η στάση του ΔΝΤ έχει προκαλέσει σύγχυση. Είναι καθήκον όλων των αρμόδιων Θεσμών και Αρχών να αποκρούσουν αποσταθεροποιητικές ενέργειες».

Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την τράπεζα Πειραιώς, σημεία του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Δραγασακης επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης τονίζοντας «από θέση αρχής, η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτη στέση υπέρ της πλήρους διαφάνειας στον τραπεζικό χώρο», ωστόσο -όπως διευκρίνισε- πόρισμα η κυβέρνηση δεν έχει στα χέρια της.

Καταλόγισε πάντως ανεύθυνη διαχείριση των πληροφοριών σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν έχει ούτε την υποστήριξη ούτε την ανοχή της κυβέρνησης. «Όχι στο κουκούλωμα, όχι στην ενοχοποίηση αλά καρτ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασακης. Αλλά, «Σημαντικά θέματα όμως -και για τον τραπεζικό χώρο- δεν μπορούν να προσεγγίζονται μέσω διαρροών, που φανερώνουν ανεύθυνη διαχείριση», σχολίασε κλείνοντας.

Φωτογραφία: Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα