Κυβερνητικές πηγές κατά Στουρνάρα για το ασφαλιστικό

Κυβερνητικές πηγές κατά Στουρνάρα για το ασφαλιστικό
Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ για το ασφαλιστικό

Σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση στα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για το ασφαλιστικό από το βήμα συνεδρίου.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας «προωθεί απόψεις που είναι πιο ακραίες, ακόμα και από αυτές των υπερασπιστών του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού», σημείωναν σχετικώς κυβερνητικές πηγές. Και συνέχιζαν, (οι απόψεις αυτές) «οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση και είναι της λογικής, ο καθένας μόνος του».

Ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε λόγο για σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο ασφαλιστικό σηνμειώνοντας: “Για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σύστημα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους ρόλους τους: το κράτος δεν θα πρέπει να επιμένει να διατηρεί το μονοπώλιο των συνταξιοδοτικών παροχών, οι εργοδότες θα πρέπει να πάψουν να παρερμηνεύουν το ρόλο τους και θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οφείλουν να παρέχουν ασφάλεια στους υπαλλήλους τους όχι μόνο κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους, αλλά και πέραν αυτής και κυρίως μετά τη συνταξιοδότησή τους, και οι πολίτες δεν θα πρέπει να ξεχνούν το ρόλο που διαδραματίζουν οι προσωπικές αποταμιεύσεις τους για τη δική τους οικονομική ασφάλεια μετά τη συνταξιοδότηση”.

Δείτε ΕΔΩ όσα ανέφερε στο πλαίσιο του πρώτου ασφαλιστικού συνεδρίου του Economist.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα