ΛΑΕ και πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολούν» τον Τσίπρα

ΛΑΕ και πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολούν» τον Τσίπρα
Snapshot of the election night, after the first results, in Athens, on Sept. 20, 2015 / , 20 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Την ώρα που η νεολαία του κόμματος εξακολουθεί να αποδιοργανώνεται πρώην «σύντροφοι» από την Κουμουνδούρου, αλλά και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ετοιμάζουν ένα μεγάλο αντικυβερνητικό μέτωπο που αντιτάσσεται το μνημόνιο και διαδηλώνει κατά των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πορεία προς το Συνέδριο τα βήματα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλα και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει από τους πρώην «συντρόφους» του πολλά. Ο στόχος της αντιστοίχησης του κόμματος με την εκλογική και την κοινωνική του βάση φαίνεται να μην είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα».

Πρώτο εμπόδιο φαίνεται να είναι η νεολαία του κόμματος, της οποίας η ανασύσταση αποτελεί μια από τις βασικές επιδιώξεις της Κουμουνδούρου, μέσω του επικείμενου συνεδρίου.

Στα πανεπιστήμια, πάντως η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καλή, καθώς η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που ήταν ο εκφραστής της Κουμουνδούρου τα τελευταία χρόνια «πνέει τα λοίσθια».

Στο πανελλαδικό διήμερο των σχημάτων που συνθέτουν την νεολαία η ΑΡΕΝ πήρε ουσιαστικά απόφαση πως είναι απέναντι στην Κουμουνδούρου, καθώς από τα 53 σχήματα που την απαρτίζουν τα 42 αποχώρησαν.

Πρώτο στάδιο για την ανασυγκρότηση της νεολαίας θα αποτελέσει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 – 22 Νοεμβρίου. Εκεί αναμένεται να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα προκειμένου να ανασυσταθεί η οργανωτική της δομή και βάση.

Όπως επισημαίνεται «θα αναζητηθεί νέο πολιτικό σχέδιο με αριστερή προοπτική και σκοπό την κοινωνική χρησιμότητα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί».

Πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνονται

Την επόμενη ημέρα, μέσω της συγκρότησης μιας πολιτικής κίνησης, ψάχνουν πολλά πρώην μέλη της Κουμουνδούρου που προεκλογικά είχαν συγκροτήσει την Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μιλώντας στο NEWS 247 ξεκαθάριζαν πως η εκδήλωση που διοργανώνουν την Παρασκευή στην ΑΣΟΕΕ με τίτλο «Η ζωή μετά το Μνημόνιο 3: συγκυρία, Αριστερά, Κίνημα», είναι μια πρώτη κίνηση των στελεχών που είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν εντάχθηκαν στην Λαϊκή Ενότητα.

Χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα σχέδιά τους η αυριανή εκδήλωση είναι ένα από τα πρώτα βήματα που επιθυμούν να κάνουν με στόχο «την δικτύωση των πολιτών και τον κινηματικό συντονισμό».

Στη εκδήλωση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη, που πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνέλευσης των μελών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας παραιτήθηκε και από το κόμμα, ο Ηλίας Χρονόπουλος, μέλος του ΚΣ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Χρήστος Λάσκος, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση αποτελείται κυρίως από νεολαίους και πρώην μέλη των «53+» που πλέον έχουν αποχωρήσει.

Στους δρόμους και η Λαϊκή Ενότητα

Την δική του αντεπίθεση οργανώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ετοιμάζοντας ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο θα «χτυπήσει» από το πεζοδρόμιο την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Παραμένοντας στα γραφεία της Κάνιγγος και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλευρό τους, όπως τονίζουν κορυφαία μέλη της ΛΑΕ, οργανώνονται ήδη για την πρώτη πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Μακριά από τα έδρανα της Βουλής, πλέον όλα τα κορυφαία στελέχη αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση των σκληρότατων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση «για την κοινωνική ασφάλιση, την επιβάρυνση του αγροτικού κόσμου και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που όλο διευρύνονται».

7-8 Νοεμβρίου το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα πραγματοποιήσει στο ΣΕΦ την πρώτη Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη που θα είναι το σκαλοπάτι για την οργανωτική του ενδυνάμωση και την διεύρυνση του μετώπου ενόψει του Συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές του 2016.

Αυτή την περίοδο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας οι τοπικές επιτροπές της ΛΑΕ συνεδριάζουν και ετοιμάζουν τα κείμενα του Συνεδρίου. Παράλληλα διοργανώνουν τις επόμενες δράσεις τους.

Βασικός στόχος είναι η απουσία από τη Βουλή να αντισταθμιστεί μέσα από την παρουσία του κόμματος στα κινήματα κατά του μνημονίου.

Μέσα στον επόμενο μήνα διοργανώνεται ανοιχτή συγκέντρωση στον Πειραιά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και θέμα την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα