Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση προχωρά στο μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση προχωρά στο μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε. σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο μίλησε για μια "Ελλάδα στο σφυρί", με το πέρασμα ενέργειας, νερού και τεσσάτων ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο

«Βαθύτατα αντιδραστικό έκτρωμα, το οποίο πλήττει βαρύτατα την καρδιά της χώρας, την οικονομία και τον λαό» χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και σημειώνει ότι η κυβέρνηση «πάει να το ψηφίσει με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά τη Βουλή που έχει καταστεί απλώς ένα κακοστημένο ντεκόρ για τη νομιμοποίηση μνημονιακών παρασκευασμάτων».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει, σε δήλωσή του, ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό επιβάλλει μια νέα μνημονιακή ασφαλιστική επιδρομή σε βάρος μικρών και πολύ μικρών επαγγελματικών στρωμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία θα οδηγήσει σε νέα εξουθένωση και εξόντωση χιλιάδες, ιδιαίτερα νέους και φτωχούς, επιστήμονες και επαγγελματίες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, με συνέπεια την περαιτέρω κλιμάκωση της ανεργίας και της απελπισίας στην κοινωνία μας.

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό μεταφέρονται στο Υπερταμείο έξι από τις πιο κρίσιμες, σημαντικές και μεγάλες ΔΕΚΟ στη χώρα και συγκεκριμένα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και οι Κτηριακές Υποδομές

«Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με το πολυνομοσχέδιο αυτό μεταφέρονται στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων έξι από τις πιο κρίσιμες, σημαντικές και μεγάλες ΔΕΚΟ στη χώρα και συγκεκριμένα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και οι Κτηριακές Υποδομές, με στόχο το άρον- άρον ξεπούλημά τους σε όφελος των πιστωτών», τονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του ΤΑΙΠΕΔ πως η μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και ιδιωτικοποίησή τους, αποτελεί «παρηγοριά στον άρρωστο…», και «στάχτη στα μάτια» του ελληνικού λαού.

Συνεχίζει λέγοντας ότι η μεταφορά των 6 αυτών ανεκτίμητης αξίας ΔΕΚΟ, που περιλαμβάνουν και την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, στο Υπερταμείο για ξεπούλημα, αποτελεί στην κυριολεξία μια κίνηση εκποίησης και παράδοσης της Ελλάδας και μετατροπής της σε οιονεί προτεκτοράτο ξένων οικονομικών συμφερόντων, επαναφέροντας αλήστου μνήμης εποχές κηδεμονίας τύπου Power και Ulen.

Μόνο μια κυβέρνηση που σφετερίζεται χωρίς αιδώ το όνομα της Αριστεράς, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα, θα μπορούσε να αποπειραθεί τη διάπραξη ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος σε βάρος του τόπου

«Μόνο μια κυβέρνηση που σφετερίζεται χωρίς αιδώ το όνομα της Αριστεράς, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα, θα μπορούσε να αποπειραθεί τη διάπραξη ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος σε βάρος του τόπου και του λαού, όπως το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία τούτες τις ώρες καλούνται σε αντίσταση και γενικό ξεσηκωμό για να ματαιώσουν το ξεπούλημα των 6 ΔΕΚΟ, για να καταργήσουν το αποικιακό Υπερταμείο των πιστωτών και της υποδούλωσης και για να ακυρώσουν τα μνημόνια και τη λιτότητα, προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση με εθνικό νόμισμα και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, νέου αναπτυξιακού προτύπου και δίκαιης αναδιανομής πλούτου», καταλήγει ο Παν. Λαφαζάνης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα