Λαφαζάνης: Οι εταίροι και οι θεσμοί φταίνε που δεν έχουμε συμφωνία

Parliamentary Group of the SYRIZA coalition, in Athens, on Feb. 5 /    ,
Parliamentary Group of the SYRIZA coalition, in Athens, on Feb. 5 / , NICK PALEOLOGOS / SOOC

Ευθύνες στους θεσμούς για τη μη ύπαρξη συμφωνίας, επέρριψε ο Π. Λαφαζάνης. Στην Α. Πετρούπολη υπογραφή συμφωνίας με τη Ρωσία για υποστήριξη του αγωγού φυσικού αερίου

«Την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχουμε συμφωνία έχουν ακέραιη οι πιστωτές και οι θεσμοί, οι οποίοι δεν κάνουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, αλλά ζητούν γη και ύδωρ, πλήρη υποταγή και λεηλασία», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, ούτε είναι διατεθειμένη να προσυπογράψει την εξόντωση του ελληνικού λαού. Έχουμε κάνει προτάσεις για μια συμφωνία που θα είναι απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας, που θα μπορεί να στήσει τη χώρα όρθια και να δώσει θετική διέξοδο στην κρίση. Μόνο μια τέτοια συμφωνία που θα είναι σε συνάφεια με το πρόγραμμά μας θα προσυπογράψει η κυβέρνηση -το είπε σήμερα με κάθε σαφήνεια και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας».

Εξάλλου, κύκλοι του υπουργείου εκτιμούσαν ότι οι πιθανότητες για συμφωνία λιγοστεύουν όσο περνά ο καιρός και πρόσθεταν ότι η χώρα έχει δυνατότητες, υπάρχουν σχέδια και γίνεται προετοιμασία.

Ο κ. Λαφαζάνης αναχωρεί αυτήν την εβδομάδα για την Αγία Πετρούπολη ως μέλος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, που θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται εκεί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί πολιτική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για υποστήριξη του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου "Greek Stream" που θα διέρχεται μέσω Ελλάδας, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

ADVERTISING

SHARE: