Λεβέντης: Οι δανειστές δεν θέλουν εκλογές. Θέλουν οικουμενική κυβέρνηση

Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών την τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών την τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

"Και οι δανειστές επιθυμούν μία οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης

«Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, αλλά και να κλείσει θα είναι σε εκκρεμότητα τα μέτρα που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» εκτίμησε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι «εάν δεν κλείσει η συμφωνία είναι πιθανό η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές».

Υποστήριξε ότι «στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για εκλογές»\και σημείωσε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι», ενώ δεν εξέφρασε άποψη για το τι θα κάνουν (οι βουλευτές) αν υπάρξουν νέα μέτρα.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «η ΝΔ αυξάνει τη συσπείρωση της κάτι που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», απέκλεισε αυτοδυναμία σε περίπτωση εκλογών και εκτίμησε ότι «οι δανειστές δεν θέλουν εκλογές, αλλά οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για συνεργασία μετεκλογικά με τη ΝΔ δήλωσε ότι «θα στείλει τα 9 σημεία που είχε στείλει στον Αλέξη Τσίπρα» σημειώνοντας ότι δεν θέλει υπουργεία και πως θα επιμένει σε οικουμενική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΕΚ επανέλαβε «πως το Grexit είναι πάντα προ των πυλών», διευκρίνισε, ωστόσο, «ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας καθώς επιθυμία της Γερμανίας είναι να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα».

Τέλος, για την εξεταστική για τα δάνεια προς κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο «για μη σοβαρές διαδικασίες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λεβέντης

ADVERTISING

SHARE: