Λεβέντης: Δεν μπορούμε να αναθέτουμε σε ομοφυλόφιλους να ανατρέφουν παιδιά

Λεβέντης: Δεν μπορούμε να αναθέτουμε σε ομοφυλόφιλους να ανατρέφουν παιδιά
O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε πως αισθάνεται ότι η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, θέτει σε κίνδυνο τα ίδια τα παιδιά

Ότι πάει να δώσει στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία», χωρίς να συγκαλέσει προηγουμένως σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 και τους 88,6, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε και για το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπου όπως είπε η κυβέρνηση αγνόησε το θέα της πλειοψηφούσας θρησκείας. “Δεν μπορείς να νομοθετείς με αντίθετο το λαό. Δεν είπαν να διώξουμε τους ομοφυλόφιλους, τους τιμώ […] αλλά δεν μπορούμε να τους αναθέτουμε να ανατρέφουν παιδιά. Γιατί αισθάνομαι ότι αυτά τα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο” σχολίασε.

Ακούστε τη συνέντευξή του:

Την περασμένη εβδομάδα, σε σποτ με τίτλο «Ανοίξτε την αγκαλιά σας για να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, εξηγεί τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

«Θα πρέπει όλοι να ενημερωθούν για την αναδοχή. Είναι μία πράξη γενναιοδωρίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης, που θα αποζημιώνει τον ανάδοχο για όλη του τη ζωή» αναφέρει, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε πως υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στις αρχές Μαΐου το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα