Λεβέντης: Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για κάθε θυσία αν πειστεί ότι θα πιάσει τόπο

Λεβέντης: Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για κάθε θυσία αν πειστεί ότι θα πιάσει τόπο
Event by Union of Centrists, at Athinais Cultural Centre, in Athens, on Oct.17, 2016 / E , , 17 , 2016 SOOC

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου εστίασε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, διόρθωσης των λαθών του παρελθόντος και θεραπείας των παθογενειών, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης

«Η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι για την ανάπτυξη στον αραβικό κόσμο απαιτείται η εδραίωση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, η ανάσχεση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ρεύματος, που προκαλεί αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού στις αραβικές χώρες και η ασφάλεια, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του διαλόγου και της μετριοπάθειας», δήλωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ευρωαραβική Σύνοδο, ο Βασίλης Λεβέντης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε τη μακρά ιστορία σχέσεων φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και αραβικού κόσμου και την ανάγκη εμβάθυνσής τους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τις αραβικές χώρες, μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν τους πολέμους ιδίως στη Μέση Ανατολή και ευθύνονται για το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη.

Ο Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην Ελλάδα, εστίασε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, διόρθωσης των λαθών του παρελθόντος και θεραπείας των παθογενειών, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. «Ο λαϊκισμός των πολιτικών δεν έχει καμία θέση σε μία Ελλάδα που ζητά επενδύσεις, προκειμένου να πάρει μπροστά η οικονομία», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ολοκλήρωσε την ομιλία του διατρανώνοντας την πίστη του στο μέλλον της Ελλάδας, γιατί «ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για κάθε θυσία, αν πειστεί ότι αυτή η θυσία θα πιάσει τόπο».

Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία SOOC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα