Λιαργκόβας: Από το 2015 και μετά αυξήθηκαν οι άδικοι, έμμεσοι φόροι

Λιαργκόβας: Από το 2015 και μετά αυξήθηκαν οι άδικοι, έμμεσοι φόροι
Ενημέρωση της Επιτροπής Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους από τον Συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτη Λιαργκόβα(φωτό) για θέματα αρμοδιότητάς του και συζήτηση επί των τριμηνιαίων Εκθέσεων, που συνέταξε το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017 - Ιουνίου 2017, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Νέα κριτική του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους προς την κυβέρνηση. Επισήμανε ότι η αύξηση των έμμεσων φόρων λειτούργησε κατά των χαμηλότερων εισοδημάτων

Κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από το βήμα της Κρατικού Προϋπολογισμού άσκησε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, κατηγορώντας την ότι υπονόμευσε τις προσπάθειες κοινωνικής δικαιοσύνης μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων.

Παρουσιάζοντας την έκθεσή του Γραφείου του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018 ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε ότι η επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης αποδυναμώνεται εξαιτίας εσωτερικών αντιφάσεων, όπως είναι για παράδειγμα η εξέλιξη του λόγου των έμμεσων προς τους άμεσους φόρους που είναι και περισσότεροι δίκαιοι. «Δυστυχώς τα στοιχεία που περιέχονται στην έκθεση δείχνουν ότι ο λόγος των έμμεσων προς τους άμεσους φόρους μειωνόταν συνεχώς από το 2011 μέχρι το 2014 αλλά στη συνέχεια αυξάνεται σημαντικά» είπε ο κ. Λιαργκόβας. 

Ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε, μάλιστα, ότι οι έμμεσοι φόροι δεν κάνουν διακρίσεις σε έχοντες και μη έχοντες αλλά επιβαρύνουν όλους το ίδιο. «Ο λόγος των έμμεσων προς τους άμεσους φόρους αποτελεί ένδειξη πρόθεσης να ενισχυθεί η διανομή του εισοδήματος προς όφελος των χαμηλών εισοδημάτων» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα