LIVE εικόνα: Με την ομιλία Μητσοτάκη ‘κλείνει’ το 10 τακτικό συνέδριο της ΝΔ

LIVE εικόνα: Με την ομιλία Μητσοτάκη ‘κλείνει’ το 10 τακτικό συνέδριο της ΝΔ

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην παρέμβαση Σαμαρά. Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τα μέλη της πολιτικής επιτροπής

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνονται απόψε οι εργασίες του 10ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προαναγγείλει την Παρασκευή ότι την Κυριακή θα μιλήσει για την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ, η οποία συνοψίζεται σε πέντε άλφα: Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία. Αναμένεται επίσης να επαναλάβει το σύνθημα “συμφωνία αλήθειας” για να περιγράψει τη νέα σχέση που φιλοδοξεί να αποκαταστήσει η ΝΔ με τους πολίτες.

Το ενδιαφέρον όμως στρέφεται και στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πριν την ομιλία του κ.Μητσοτάκη.

Αφού ο πρόεδρος της ΝΔ κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών μελών της πολιτικής επιτροπής που αυξάνονται σε 150 σύμφωνα. Ειδικότερα, για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.

Το Σάββατο ψηφίστηκαν επίσης οι αλλαγές στο καταστατικό της ΝΔ.

Αλλαγές έγιναν στο άρθρο 9 που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου και δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

Αλλαγή έγινε και στο άρθρο 15. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ.

Επίσης ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα