Λοβέρδος: Δεν δίνουμε σανίδα σωτηρίας για το Σκοπιανό

Λοβέρδος: Δεν δίνουμε σανίδα σωτηρίας για το Σκοπιανό
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου των σχεδίων νόμων: α) "Κύρωση του Τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου που προβλέπει μέτρα ισοδύναμα με τα θεσπιζόμενα στην Oδηγία 2003/48/ΕΚ του Συμβουλίου για τη φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις και των κοινών δηλώσεων των συμβαλλόμενων μερών και διατάξεις εφαρμογής" και β) "Κύρωση του Τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν που προβλέπει μέτρα ισοδύναμα με τα θεσπιζόμενα στην Οδηγία 2003/48/ΕΚ του Συμβουλίου για τη φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις και των κοινών δηλώσεων των συμβαλλόμενων μερών και διατάξεις εφαρμογής", την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της

Υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης για το ονοματολογικό, μόλις λίγες ώρες μετά την παρέμβαση Σημίτη υπέρ της λύσης και κατά του εθνικολαϊκισμού, χρησιμοποίησε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

“Εμείς, σανίδα σωτηρίας σε κόμματα που θέλουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση δεν δίνουμε, μόνο στη χώρα δίνουμε” τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο κοινοβούλιο και χαρακτήρισε “προβοκάτσια” τις αναφορές περί “φιλοκυβερνητικής διάθεσης και κυβερνητικότητας” της ΔΗ.ΣΥ. “Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κρατήσει μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη στάση μη έχοντας δημιουργήσει προβλήματα για θέματα εξωτερικής πολιτικής, που υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια για επίλυση του Σκοπιανού” συμπλήρωσε.

 Άσκησε δε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις της καταλογίζοντάς της “ασυνάρτητη εκκίνηση του θέματος που δημιούργησε προβλήματα ενώ στερεί τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς”. Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της ανάγκης συνολικής λύσης με την ΠΓΔΜ και όχι “κατακερματισμού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα