Λοβέρδος για φρουτάκια: Υπάρχει 'διαφθορά χιλιομέτρων'

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Είστε ελεγχόμενοι" είπε στην κυβέρνηση και την κάλεσε να δώσει απαντήσεις για την πρωτοφανή χαλάρωση του πλαισίου προστασίας των πολιτών

Εκκωφαντική σιωπή για την υπόθεση της πρωτοφανούς χαλάρωσης του νομικού πλαισίου υπό το οποίο λειτουργούν τα ηλεκτρονικά «φρουτάκια» καταλόγισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κυβέρνηση και την κάλεσε να πάρει θέση για ένα ζήτημα που αφορά «διαφθορά χιλιομέτρων».

«Υπάρχει θέμα διαφθοράς εδώ. Δεν έχετε το δικαίωμα να ξεγλιστράτε επί θεμάτων διαφθοράς που είναι χιλιομέτρων», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ότι κατήργησε όλους τους περιορισμούς για την προστασία των παικτών. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής κατήργησε την υποχρέωση τήρησης απόστασης 200 μέτρων από κάθε κατάστημα με ηλεκτρονικά φρουτάκια αλλά και το όριο χρήσης 80 ευρώ ανά παίκτη, καθώς και την καταγραφή ΑΦΜ που είχαν θεσπιστεί για την προστασία των πολιτών. Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι απομάκρυνε τον προηγούμενο πρόεδρο Αντώνη Στεργιώτη, που είχε προωθήσει το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας.

«Είστε ελεγχόμενοι σήμερα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και σημείωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ενήργησε ως όφειλε για να ενημερώσει τη Βουλή. Αντίθετα, ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι προτίθεται να ενημερώσει «βήμα προς βήμα» την Εισαγγελία, που διερευνά τις καταγγελίες του για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγή στο ΣτΕ από το Καζίνο Λουτρακίου για τα 'φρουτάκια'

Τα 'φρουτάκια' απειλούν τα παραδοσιακά πρακτορεία

ADVERTISING

SHARE: