Λυκουρέντζος: Δεν υπέγραψα καμία απόφαση για τη Novartis

Λυκουρέντζος: Δεν υπέγραψα καμία απόφαση για τη Novartis
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015// ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ .(EUROKINISSI-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) Ευρωκίνηση

Ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ χαρακτήρισε ανυπόστατες και ψευδείς τις κατηγορίες εναντίον του και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να υποστεί μακρόσυρτο διασυρμό

Τις κατηγορίες εναντίον του για την υπόθεση της Novartis διέψευσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκούρεντζος μιλώντας στη βουλή, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι το όνομά του μπήκε στη δικογραφία του σκανδάλου για λόγους σκοπιμοτήτων.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι ουδέποτε στη θητεία του υπέγραψε αποφάσεις σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων και την έκδοση Δελτίου Τιμών φαρμάκων. «Ουδεμία προσωπική σχέση είχα με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία με οποιαδήποτε στέλεχος από την αγορά του φαρμάκου». Τόνισε δε ότι ο ισχυρισμός του προστατευόμενου μάρτυρος ότι ως υπουργός προωθούσε τα προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας «δεν είναι άξιος απαντήσεως». «Ο ισχυρισμός ξεφεύγει κάθε πιθανότητας σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Η διατύπωση από μόνη της, δεν συνάδει με τα ισχύοντα στον χώρο της Υγείας. Αποδεικνύεται από μόνη της ανυπόστατη και ψευδής» ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος.

«Όχι μόνον δεν ευνοούσαμε, όχι μόνον δεν ενθαρρύναμε την προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων αλλά παρακολουθούσαμε με αγωνία, κάθε κίνηση, κάθε εξέλιξη, για να εμποδίσουμε την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης» εξήγησε ο κ. Λυκουρέντζος. Σημείωσε δε ότι απέναντι στην Τρόικα δεν ήταν υπόλογος ο αρμόδιος Αναπληρωτής αλλά ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας».

«Έχω δικαίωμα να ομιλήσω για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων στην απόπειρα εμπλοκής του ονόματός μου» κατήγγειλε ο κ. Λυκουρέντζος και υποστήριξε ότι «κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν τη εντύπωση ότι όλοι είμαστε το ίδιο,  βουτηγμένοι στη λάσπη της διαφθοράς. Είναι προφανές Ποιός και ποιοί είχαν συμφέρον να πείσουν ότι “όχι κάποιοι αλλά όλοι” είναι διεφθαρμένοι στο Υπουργείο Υγείας. Διεμήνυσε δε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υποστεί έναν μακρόσυρτο διασυρμό. «Θα φθάσω μέχρι τέλους, όσος κόπος και χρόνος αν απαιτηθεί» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα