Λυκουρέντζος: 'Συγκρουσιακή' η τελευταία μου συνάντηση με τον Φρουζή

Συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2015 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2015 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου ώστε να αποδειχθεί ότι δεν είχε επικοινωνία με τον - τότε - αντιπρόεδρο της Novartis ζήτησε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

“Η μαρτυρία αυτή του προστατευόμενου μάρτυρα ευτελίζει την υπόθεση γιατί αναφέρεται σε χρηματισμό μου από τον κ. Φρουζή για να προωθήσω τα προϊόντα της Novartis, λες και ο κάθε υπουργός είναι dealer, ή να επισπεύσω πληρωμές, που δεν ήταν κανενός από εμάς αρμοδιότητα η επίσπευση των πληρωμών”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι στο τέλος της μαρτυρίας αναφέρεται πως αυτό έγινε μέσω SMS και υπογράμμισε πως αιτήθηκε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του. “Πρόκειται για μια σκοπιμότητα και θα την αντιμετωπίσω με όπλο την ειλικρίνεια και την αλήθεια”, είπε.

Εν συνεχεία τόνισε πως δεν είχε καμία τηλεφωνική επαφή με τον αντιπρόεδρο της Novartis, κ. Φρουζή και πως η μοναδική τους συνάντηση ήταν δύο ή τρεις φορές στο υπουργείο με το προεδρείο του, για συζητηθεί το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ η τελευταία συνάντησή τους είχε συγκρουσιακό χαρακτήρα, “διότι κανένας υπουργός δεν μπορούσε να αυξήσει την προβλεπομένη φαρμακευτική δαπάνη, στα μέτρα του μνημονίου, έπρεπε να παραμείνει στα 2,2 για το έτος 2012 και ο κ. Φρουζής είχε την άποψη ότι πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον κατά το ύψος του ΦΠΑ” , πράγμα που δεν μπορούσε να γίνει.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε ότι “εγώ ως υπουργός ουδέποτε υπέγραφα κατά μόνας, υπέγραφα παρουσία 10-15 διευθυντών και δημιούργησα αυτήν την παράδοση στο υπουργείο για να είναι ξεκάθαρο το που υπέγραφα”.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, υποστήριξε ότι “ο προστατευόμενος μάρτυρας υποχρεούται να καταθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, όχι να εκτοξεύει συκοφαντίες. Δεν αρνούμαι το θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα αλλά ποιος με προστατεύει από τον προστατευόμενο μάρτυρα";

ADVERTISING

SHARE: