Μ. Κύρκος: Με σόκαρε η παρουσία κοινοβουλευτικών στο συλλαλητήριο

Μ. Κύρκος: Με σόκαρε η παρουσία κοινοβουλευτικών στο συλλαλητήριο
Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος Εurokinissi

Για το συλλαλητήριο και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι σε αυτό στάθηκε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

“Δεν μου έδωσε ελπίδα το συλλαλητήριο, πιστεύω πάντα, φυσικά, πως ο πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζονται αλλά και τα κόμματα, από την άλλη, δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τους πολίτες” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος.

Όπως ανέφερε, τα κόμματα οφείλουν να έχουν κόκκινες γραμμές και να είναι συνεπείς απέναντι σ’ αυτές και ότι δεν “περίμενε” από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δέχονται μια σύνθετη ονομασία, να συμμετέχουν σε ένα συλλαλητήριο του οποίου το κεντρικό μήνυμα είναι η απουσία του όρου Μακεδονία στο τελικό όνομα.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, τόνισε πως θα περίμενε από αυτή να μην χρησιμοποιήσει “μικροκομματικά” το θέμα, ωστόσο προέβλεψε πως δεν θα υπάρξει λύση εξαιτίας της πλευράς των Σκοπίων.

Στη συνέχεια, ο κ. Κύρκος σχολίασε τη στάση της Φώφης Γεννηματά απέναντι στο συλλαλητήριο και είπε πως θα περίμενε από την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει, προκειμένου να φανεί ότι ο νέος φορέας έχει μια διακριτή όψη και όχι ότι είναι “μια σούπα η οποία όλα τα χωράει, αλλά τελικά δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα”.

“Η παρουσία κοινοβουλευτικών και ευρωκοινοβουλευτικών, εμένα με σόκαρε” είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, αναφερόμενος, στα πολιτικά πρόσωπα που έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο.

Επιπροσθέτως, κλήθηκε να κάνει την κριτική του στην κυβερνητική στάση όλα τα χρόνια που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή:“Η Αριστερά δεν κρίνεται μόνο από τις τοποθετήσεις της απέναντι στα θέματα κοινωνικής ανισότητας, αλλά και στην τρίχρονη δράση της ως κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της αριστεράς εδράστηκε σ’ αυτό που ο πρωθυπουργός έλεγε “ψευδαισθήσεις” οι οποίες τράφηκαν μέσα στην οργή της πλατείας. Στις επόμενες εκλογές που θα έχουμε, ελπίζω ότι ο λόγος θα είναι πιο ψύχραιμος. (…) Φοβάμαι ότι θα πάμε στις εκλογές με ένα καθεστώς έντονης πόλωσης, για το αν βγήκαμε ή δεν βγήκαμε από τα μνημόνια. Και φοβάμαι ότι οι εκλογές θα γίνουν Οκτώβριο ή Νοέμβριο. (…) Δεν είμαι αντικυβερνητικός. Είμαι αντίθετος σε αυτά τα κυβερνητικά μέτρα”.

Εν κατακλείδι, ο Μίλτος Κύρκος σημείωσε πως το Ποτάμι έκανε κριτική αντιπολίτευση, ψήφισε και το μνημόνιο, αλλά “υπάρχουν κάθετες διαφωνίες με συγκεκριμένες πλευρές της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε το νόμο Παππά τον οποίο και το συμβούλιο της επικρατείας έβγαλε αντισυνταγματικό. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Πολάκης στο χώρο της υγείας. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Κοτζιά όταν ανοίγει τα θέματα πολύ πριν να είναι ώρα τους να ανοίξουν και τον κατακρίνουμε γι’ αυτό. Όμως, έχουμε πάντα ανοιχτό χέρι προς τις σωστές προτάσεις. (…) Εγώ θα ήθελα επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, (…) αλλά καμία επαφή με δυνάμεις που χρησιμοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ για να εγκαθιδρύσουν ένα δικό τους καθεστώς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα