Μ.Παπαδοπούλου: Οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία

Μ.Παπαδοπούλου: Οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία
Μανταλένα Παπαδοπούλου Eurokinissi

Η όποια λύση προκριθεί για το Σκοπιανό θα πρέπει να υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα επισήμανε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 τόνισε πως το Σκοπιανό είναι ένα λεπτό εθνικό θέμα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σημείωσε, έχουν τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή για το ζήτημα και πρόσθεσε πως το κόμμα της μιλάει για μια ονομασία που θα είναι erga omnes . Σημείωσε πως “δεν συμφωνούμε με τη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια. Πρόκειται για μια χώρα η οποία θα πρέπει να διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρχει απαραβίαστο συνόρων, που διεκδικεί τη μακεδονική γλώσσα και προβάλλει αξιώσεις για μακεδονική μειονότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μια εξωτερική πολιτική που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας. Πρόκειται για μια ενεργητική εξωτερική πολιτική. Η όποια λύση θα πρέπει να εξυπηρετεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντα”.

Υπογράμμισε ακόμη σε σχέση με την κυβέρνηση Ζάεφ και τις προσπάθειες της γείτονος χώρας για να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, πως “είναι μια περίοδος που φαίνεται η γειτονική χώρα να έχει ανασκευάσει ακραίες δηλώσεις που είχε διατυπώσει στο παρελθόν. Είναι βέβαιο ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να λυθεί το ζήτημα, ωστόσο το θέμα είναι το πώς θα λυθεί”.

Στη συνέχεια, η κ. Παπαδοπούλου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “αντιμετωπίζει με ανευθυνότητα το Σκοπιανό και υπονομεύει τις εθνικές θέσεις”, ενώ παράλληλα τόνισε πως “ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις ύβρεις της κ. Μπακογιάννη και τις κραυγές του Άδωνι Γεωργιάδη”.

Εν κατακλείδι, αναφέρθηκε και στο επίμαχο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας από το 2009 για την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, και με το οποίο υπήρχε η προειδοποίηση πως“ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς εκτροχιασμού” και είπε χαρακτηριστικά πως “στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει εδώ και χρόνια διαζύγιο με την αλήθεια. Αντί να απολογηθούν, ζητούν και τα ρέστα. Κατηγορούν την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά όταν είχε ζητήσει ο Καραμανλής να συναινέσει σε κάποια λίγα περιοριστικά μέτρα, το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε και ζήτησε εκλογές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα