‘Μάχη’ Πιτσιόρλα – Μπακογιάννη για τις επενδύσεις

‘Μάχη’ Πιτσιόρλα – Μπακογιάννη για τις επενδύσεις
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Τις πταίει για τη μη προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα; Όσα είπαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας και η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, στην 4η Ετήσια Διάσκεψη της ΕΕΝΕ

Η επένδυση στο Ελληνικό είχε την “τιμητική” της κατά την 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και για αυτήν διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους Πιτσιόρλας – Μπακογιάννη, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στη θεματική ενότητα “Αναπτυξιακοί Σύμμαχοι: Επενδύσεις, Χρηματοδότηση και Ανασύνταξη της Επιχειρηματικότητας”.

Για “χρυσή ευκαιρία” της Ελλάδας, να ξεπεράσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος στον τομέα των επενδύσεων έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη.

“Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή”, σημείωσε ο υφυπουργός, τονίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη, με δεδομένο το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, για την προσέλκυση επενδύσεων.

“Ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται και παρά τις συγκρούσεις που έχουμε. Παράλληλα έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν και τα επενδυτικά προγράμματα, θα εκτιναχθεί η οικονομία μας”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, ο κ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε ότι θα ολοκληρωθεί, σημειώνοντας πως όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, “πατούν σε βεβαρυμένο παρελθόν, για το οποίο δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο υφυπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη να αλλάξει το κρατικοδίαιτο μοντέλο της οικονομίας, ανάγοντας σε μείζον θέμα τη συζήτηση για την ανάπτυξη της πολιτικής της χώρας.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

 

Μπακογιάννη: Η αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι αποτυχία της χώρας

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο εθνικό, αναπτυξιακό σχέδιο, με νέο μοντέλο και ιδιωτική συμμετοχή.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο Ελληνικό και τη μέχρι πρότινος στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που παλαιότερα ήθελε “να γίνει όλο πράσινο”, όπως είπε. Μάλιστα, αναφέρθηκε στους υπουργούς της κυβέρνησης, που δεν πιστεύουν στις επενδύσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και τη στάση του για τα αεροδρόμια και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λέγοντας πως “κλαίει, δεν κλαίει, υπογράφει”. “Είμαστε η χώρα, που αποκρατικοποιούμε γιατί μας έβαλαν οι ‘κακοί’ και αμέσως μετά ανακοινώνουμε, ότι θα κάνουμε καινούρια κρατικά”, είπε.

Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στον λαϊκισμό, τον οποίο “δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα. Δεν αντέχει ούτε μία λέξη παραπάνω”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην εσωκομματική μάχη, που κερδίθηκε στη ΝΔ.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, σημειώνοντας πως όποιος υποτιμήσει τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, κάνει λάθος. “Οι Έλληνες επιχειρηματίες απέδειξαν στο παρελθόν, ότι είχαν τη δυνατότητα να κρατηθούν. Η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι αποτυχία της χώρας. Η Ελλάδα έχει μέλλον και όποιος την εμπιστευτεί, θα βγει κερδισμένος”, είπε.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου / tourettephoto.com και Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα