Μακρόν και Πούτιν τα βρήκαν για τη συμφωνία με το Ιράν

Μακρόν και Πούτιν τα βρήκαν για τη συμφωνία με το Ιράν
Οι πρόεδροι Γαλλίας και Ρωσίας, Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν AP

Ο Γάλλος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά στον Ρώσο ομόλογό του για το πρόγραμμα με τα πυρηνικά

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία. που είχαν τη Δευτέρα συμφώνησαν ότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να παραμείνει σε ισχύ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο Fox News ότι δεν έχει «σχέδιο Β» για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και ότι ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν στη συμφωνία όσο δεν διαφαίνεται καλύτερη εναλλακτική.

«Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας της χώρας μας είναι απολύτως προετοιμασμένος…για δράσεις που περιμένουν και για δράσεις που δεν περιμένουν», δήλωσε ο Χασάν Ρουχανί το Σάββατο σε ομιλία του χωρίς να προχωρήσε σε περισσότερες λεπτομέρειες, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τη συμφωνία τον επόμενο μήνα.

Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ιράν, των Ηνωμένων Πολιτειών και ακόμα πέντε μεγάλων δυνάμεων έθεσε περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε αντάλλαγμα για άρση κυρώσεων.

Η θέση της Γαλλίας για τη Συρία

Τα στρατιωτικά πλήγματα, που κατέφεραν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία στις 14 Απριλίου σε μια σειρά στόχους στο έδαφος της Συρίας , πραγματοποιήθηκαν νομίμως, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα