Μαξίμου: Με τη φανέλα του ΔΝΤ στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης

Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Είναι ο μόνος που υποστήριξε τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση", σημειώνει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. "Ο κ. Τσίπρας φοβάται τον ελληνικό λαό", απαντά η ΝΔ

Για διαπιστευτήρια υποταγής του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Το Μαξίμου σημειώνει ότι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ, αλλά ο ελληνικός λαός υπογραμμίζοντας πως “οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

“Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναγνωρίζουν ότι:

1. η ελληνική οικονομία κινείται σε σταθερά ανοδική τροχιά - η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το 2016 θα κλείσει με 0,3% ανάπτυξη-,

2. το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα και πάνω από 2% του ΑΕΠ,

3. το ΔΝΤ έχει παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται μάλιστα σε μη πραγματικά στοιχεία,

και τη στιγμή που ακόμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος διατηρεί πολύ πιο μετριοπαθή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους και παράλογους κύκλους των δανειστών,

ο κύριος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ.

Στη συνάντηση του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υποστήριξε, μόνος αυτός, τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.

Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό.

Του θυμίζουμε τέλος ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει.

Τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ.

Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός”.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας φοβάται τον ελληνικό λαό

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην απογοήτευση και η πραγματική οικονομία συνθλίβεται από την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μία ρεαλιστική και αισιόδοξη πολιτική πρόταση. Με αλλαγές στο Κράτος και στην οικονομία, με λιγότερους φόρους, με αξιοπιστία και διαχειριστική επάρκεια σε όλους τους τομείς.

Η πρόταση αυτή παρουσιάζεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να γίνει σε όλους σαφές ότι η αποτυχία του κ. Τσίπρα και της παρέας του δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και οι Έλληνες αξίζουν περισσότερα. Σε ένα συμφωνούμε με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: τις Κυβερνήσεις τις εκλέγει ο ελληνικός λαός. Αυτόν που φοβάται ο κ. Τσίπρας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Μέρκελ, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη

ADVERTISING

SHARE: